Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:25 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals student palestinian si-a dopat victimele cu Diazepam

ro

05 Aug, 2009 02:29 4532 Marime text

cap_4.jpgPărţile vătămate erau alese, şi ele, din rândul studenţilor străini, fiind libanezi sau greci

Se dădea drept student străin, cerea bani cu împrumut de la alţi studenţi străini pe care, ulterior, îi droga şi îi lăsa fără banii de taxe. Individul prefera să-şi drogheze victimele fie aducându-le prăjituri umplute cu Diazepam, fie servindu-le medicamentul respectiv în cafea. Vorbim despre Attalla Mohamed Attalla, cetăţeanul de origine palestiniană pe care nu-l vrea nimeni şi care cere să se renunţe la expulzare.

Attalla a fost judecat şi condamnat de judecătorii Tribunalului Constanţa pentru trei fapte de tâlhărie, comise în perioada 2000 - 2001. Potrivit anchetatorilor care au instrumentat cazul la momentul respectiv, Attalla Mohamed Attalla a venit în România în 1994, având statutul de student străin, însă, în 1996, acesta a abandonat studiile şi a înfiinţat firma Alta-Al Iaşi, din care s-a retras un an mai târziu. La momentul trimiterii în judecată, tânărul era fără ocupaţie. Primul individ pe care palestinianul l-a tâlhărit este Chahrour Mohine, un cetăţean libanez, student la Facultatea de Medicină la Universitatea „Ovidius". Fapta s-a petrecut în luna ianuarie 2000, când Attalla s-a înfiinţat la uşa lui Mohine şi s-a prezentat drept vecin, fiind student iranian, pe numele Talal. Palestinianul şi-a povestit oful şi l-a rugat pe libanez să-l împrumute cu suma de 2.000.000 de lei vechi, pe care ar fi urmat s-o restituie în două - trei zile. De bună credinţă, Chahrour Mohine i-a dat banii, însă acesta a fost doar începutul: a doua zi, „Talal" s-a prezentat din nou la el acasă, scuzându-se că nu poate să-i înapoieze suma, dar oferindu-i în schimb un carton de prăjituri, „în semn de prietenie", pe care libanezul l-a refuzat. Attalla nu s-a lăsat cu una - cu două, iar a treia zi de la împrumut s-a dus din nou la Mohine, cu acelaşi carton de prăjituri, din care i-a oferit insistent părţii vătămate. Mai mult, pentru a scăpa de musafirul sâcâitor, studentul a acceptat să mănânce o prăjitură, numai că nici n-a terminat-o bine, că a şi căzut într-un somn profund. Când s-a trezit, Attalla dispăruse din casa lui, cu tot cu suma de 1.200 de dolari pe care acesta îi avea puşi deoparte.

diazepam.jpgPrăjituri şi cafea pentru greci

Un an mai târziu, palestinianul a pregătit o nouă lovitură: acţionând într-o manieră similară, aceasta a mers acasă la Mikolaos Antonious, un student grec, a povestit că este şi el student străin şi a cerut împrumut 500.000 de lei vechi, cu promisiunea că-i va restitui în aceeaşi zi. Totodată, pentru a spori încrederea următoarei victime, Attalla Mohamed Attalla i-a dat un număr de telefon mobil grecului şi l-a rugat să sune de faţă cu el, pentru a se convinge că este chiar numărul său. Antonious a căzut şi el în plasa falsului student şi i-a dat suma solicitată. După două zile de amânări succesive, Attalla a revenit la locuinţa lui cu un carton de prăjituri pentru a se scuza de întârziere. După ce au mâncat împreună o prăjitură, partea vătămată a adormit, iar când s-a trezit, după cinci ore, a constatat că din portofel îi lipseau 160 de dolari, iar musafirul dispăruse. Ulterior, studentul grec le-a relatat anchetatorilor că reţine doar momentul în care Attalla l-a trezit şi i-a cerut să închidă uşa după el. Cea de-a treia şi ultima faptă comisă de palestinian s-a petrecut pe 17 iunie 2001, când Attalla l-a acostat pe Roussous Antonios, un alt sudent grec, în zona Pizzeriei Domino. Palestinianul s-a dat drept „David" şi a zis că este student străin. A doua zi, acesta s-a prezentat acasă la Antonios (deşi acesta nu-i spusese unde stă), pentru a-l invita să bea o cafea la el acasă. Grecul a refuzat, dar Attalla a revenit a doua zi, cu acelaşi pretext. Pentru a opri insistenţele, Roussous Antonios a fost de acord să bea o cafea împreună, dar a precizat că nu vrea să iasă din casă, pentru că are mai multe examene de pregătit. În aceste condiţiile, Attalla a fost lăsat singur în bucătăria victimei, să prepare cafeaua. Fără să stea pe gânduri, individul a dizolvat Diazepam în cana grecului, care a adormit aproape după prima gură. Când s-a trezit, a constatat că nu numai musafirul dispăruse, dar şi plicul în care avea 1.600 de dolari şi 3.500 de drahme.

Contestă expulzarea

În cele din urmă, scamatoriile lui Attalla Mohamed Attalla au ieşit la iveală, iar individul a fost trimis în judecată, sub multiple acuzaţii de tâlhărie. Pe parcursul procesului, acesta a avut o atitudine oscilantă, recunoscând iniţial faptele şi precizând că a folosit Diazepam în toate cazurile. Ulterior, bărbatul a revenit asupra declaraţiilor sale şi a spus că părţile vătămate l-au reclamat la poliţie doar pentru că se temeau că nu le va mai înapoia banii. Judecătorii nu l-au crezut pe Attalla, astfel că, prin Sentinţa penală 472, din 1 octombrie 2002, acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de şapte ani şi la restituirea sumelor furate de la victime. Totodată, instanţa a dispus cu titlul de măsură de siguranţă ca, după executarea pedepsei, palestinianul să fie expulzat. În prezent, după ce a ispăşit cea mai mare parte a pedepsei şi a fost eliberat condiţionat, acesta contestă măsura de siguranţă, precizând că nu are drept de intrare nici în Egipt, unde s-a născut, dar nici în Gaza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii