Fără precedent la Constanţa Din achitarea poliţistului Zbenghea - „Fapta nu a fost săvârșită de acesta, ci de o altă persoană“
Fără precedent la Constanţa: Din achitarea poliţistului Zbenghea - „Fapta nu a fost săvârșită de acesta,
25 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2788
Marime text
Curtea de Apel Constanţa a amânat, pentru data de 18 februarie, dosarul în care poliţistul Cristian Zbenghea, din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost acuzat de moartea lectorului universitar doctor Luminiţa Magdalena Călin, de 37 de ani, din Bucureşti.
Zbenghea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la începutul lunii ianuarie 2013. Pe data de 16 martie 2015, poliţistul a fost achitat de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, actualul preşedinte al Tribunalului Constanţa.
În motivare, Tribunalul Constanţa a reținut că „ipoteza cel mai puternic conturată prin probe este aceea că L.C. (nr. Luminiţa Călin), în timp ce se afla pe DN2A, în zona localității Stupina, a fost interceptată, agresată și apoi ucisă de persoane încă neidentificate, acestea fiind și cele care și-au însușit poșeta victimei și obiectele din aceasta și, foarte probabil, sumele de bani retrase din bancă în ziua de 9.12.2010, iar prin aceasta fiind conturat și mobilul crimei“. „Participația inculpatului (nr. Cristian Zbenghea) la această faptă este cu certitudine exclusă, ținând cont de probele existente la dosar“, potrivit motivării. În consecință, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a dispus achitarea poliţistului sub aspectul săvârșirii de omor, întrucât „fapta nu a fost săvârșită de acesta, ci de o altă persoană“.
Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, atât de procurori, cât şi de rudele îndoliate.
Amintim că, aproape de jumătatea lunii decembrie 2010, Luminiţa Magdalena Călin nu ar fi oprit la semnalul unei echipe de poliţişti (formată din poliţistul Cristian Zbenghea şi Ion Hazur, fost agent de poliţie locală), în comuna Nicolae Bălcescu, iar la intrarea în satul Stupina, autoturismul a pătruns pe un teren arabil, unde a rămas împotmolit, iar femeia ar fi fugit. La circa nouă kilometri de locul unde Luminiţa Magdalena Călin fusese văzută ultima oară a fost găsit un craniu, un presupus femur, o pereche de blugi şi o cizmă sfâşiată, cel mai probabil de animale sălbatice. La aproape un an de la dispariţie, pe 30 noiembrie 2011, Luminiţa-Magdalena Călin, lector universitar doctor, a fost condusă pe ultimul drum.
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, potrivit unor surse bine informate din IPJ Constanţa, în istoria recentă a instituţiei nu a mai fost înregistrat un astfel de dosar.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii