Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie din Iași, bătută cu bestialitate de soțul ei, nu poate obține ordin de protecție. Bărbatul este jandarm. Răspunsul incredibil al judecătorilor

ro

14 Dec, 2021 19:47 1928 Marime text
  • Un jandarm și-a abuzat  propria soție strângând-o de gât şi smulgându-i părul din cap, potrivit acuzaţiilor.
  • Judecătorii au considerat că actele de violență nu sunt suficient de grave.
 
Poliţia a dispus emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, pentru a împiedica escaladarea conflictului dintre soţi, informează Ziarul de Iași.
 


La data de 20 noiembrie, între femeie și  soţul acesteia a izbucnit un conflict spontan, legat de cheltuielile casnice şi de faptul că femeia consumase alcool în acea zi.
 


Conflictul a devenit violent, bărbatul prinzându-şi soţia de păr şi de gât şi lovind-o.
 


Certificatul medico-legal întocmit ulterior a evidenţiat numeroase urme de lovituri pe antebraţe, specifice situaţiilor în care victima încearcă să se apere, ca şi o lovitură în faţă şi urme de degete pe gât.

 
Cazul a ajuns în instanţă, femeia cerând emiterea unui ordin de protecţie pe o durată de şase luni, iar soţul contestând şi ordinul provizoriu.
 


Magistraţii Judecătoriei au respins ambele cereri, apreciind că „actele de violenţă nu sunt destul de grave”.
 


 „Astfel de hotărâri golesc de sens protecţia oferită de lege. Mesajul transmis societăţii de magistrat este unul foarte grav, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase cazuri în care victimile violenţei şi-au pierdut viaţa”, a comentat Simona Bădăluţă, avocata femeii.
 



 
Magistraţii Judecătoriei au apreciat că nu fusese vorba decât de un conflict minor, întrucât femeia nu încercase să plece din locuinţă şi nici nu ceruse ajutorul unei vecine care venise auzind scandalul.
 



„În cauză nu au fost dovedite săvârşirea unor acte de violenţă de intensitate suficient de ridicată pentru a justifica emiterea ordinului de protecţie”, au considerat judecătorii.
 


Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii