Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Festivaluri de vară în Tulcea! Jandarmii vor fi prezenți - ce ne recomandă aceștia?

ro

22 Aug, 2024 14:07 181 Marime text

Jandarm: Sursa foto: IJJ Tulcea

 
  • În acest sfârșit de săptămână, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii. 


În perioada 23 august - 29 august 2024, Jandarmeria Tulcea va asigura măsurile de ordine și siguranță publică la „Festivalul Unitate la Cetate”, eveniment ce se va desfășura la Cetatea Enisala din județul Tulcea. În fiecare seară, începând cu ora 18.00, pe scena amenajată pe terenul din imediata apropiere a Cetății Enisala, vor avea loc concerte unde vor evolua diferiți artiști.

La această manifestare cultural-artistică, o atenție deosebită va fi acordată prevenirii incidentelor de orice natură și prevenirii consumului de substanțe interzise.

În perioada 23-29 august 2024, în intervalul orar 19.30-22.30, jandarmii vor fi prezenți în Piața Civică din municipiul Tulcea, unde se va desfășura evenimentul ,,Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naționale”, manifestare cultural-artistică unde cetățenii pot viziona proiecții de filme.

Sâmbătă 24 august, începând cu ora 16.00, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Mahmudia,  unde se va desfășura evenimentul ,,Festivalul Diversității Mahmudia Delta Dunării”.

La toate aceste manifestări publice, jandarmii vor avea în atenție prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora, transmite IJJ Tulcea.

 

 

Care sunt recomandările jandarmeriei?

 

Având în vedere faptul că se estimează prezența unui număr mare de participanți, Jandarmeria Tulcea recomandă tuturor persoanelor care vor fi prezente la eveniment să manifeste răbdare și să respecte indicațiile forțelor de ordine cu privire la restricțiile de circulație impuse de organizarea manifestării.

De asemenea, se recomandă participanților la aceste evenimente să nu se implice în conflicte și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv în caz de nevoie sau în situația în care sunt martorii unor fapte antisociale.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.
De asemenea, atragem atenția că în conformitate cu prevederile Codului Aerian este interzis zborul dronelor deasupra adunărilor de oameni organizate în aer liber, la o înălțime mai mică de 300 m față de orice obstacol fix situat pe o rază  de 600 m de la aeronavă. Încălcarea acestor prevederi legale atrage sancțiuni contravenționale, iar în situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune, a incheiat sursa citată.

 
Citește și:


Festivalul Național de Muzică Ușoară „MAMAIA” - reper artistic de prim rang al destinației Mamaia Constanța (FOTO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii