Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul accidentului dintre Agigea și Techirghiol în care două tinere au murit pe loc! Incredibil ce alcoolemie avea șoferul implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Oct, 2024 16:29 447 Marime text
La data de 16.10.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.10.2024, până la data de 14.11.2024 inclusiv, a inculpatului R.C., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 şi 3 din C. pen. și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive, prev. de art. 336 alin. 1 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C. pen.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a reţinut că  la data de 16.10.2024, ora 00:22, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul R.C. a condus un autoturism pe DN 38, dinspre orașul Techirghiol către localitatea Agigea, iar când a ajuns la km. 1 + 200 metri, din cauza neatenției în conducere şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a acroşat cu partea frontală a autovehiculului partea din spate a unui alt autoturism condus pe acelaşi sens de mers de către victima M.M., ce redusese viteza de deplasare, întrucât din sens opus se deplasa un autovehicul ce efectua un transport agabaritic.

În urma coliziunii, autoturismul condus de inculpat a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a sensului deplasării, iar cel condus de către victima M.M. s-a răsucit pe carosabil şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a fost acroşat de partea frontală a capului tractor ce efectua transportul agabaritic.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul la faţa locului al conducătoarei auto M.M. şi al ocupantei locului din dreapta-faţă din autoturismul condus de aceasta, victima I.A.S., precum şi avarierea celor trei autovehicule implicate.

După producerea evenimentului, inculpatul R.C. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior inculpatului i-au fost prelevate două probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, la orele 01:55 şi 02:55, rezultatele fiind de 2,51 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,19 g/l alcool pur în sânge.

„S-a reţinut că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, întrucât prin rechizitoriul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa din data de 16.10.2024 s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârşirea la datele de 30.07.2024 şi 01.08.2024 a infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu.
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Constanţa – Serviciul Siguranţă Rutieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
La data de 16.10.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.10.2024, până la data de 14.11.2024 inclusiv, față de inculpatul R.C.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii.

 


Citește și: 

Cine este șoferul beat implicat în accidentul în care au murit două tinere! Acesta avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Două tinere decedate într-un cumplit accident rutier pe DN38 între Agigea și Techirghiol (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii