Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:41 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă „pe minus“ pentru Parchetul Curţii de Apel Cine repară sediul procurorilor

ro

23 Oct, 2010 00:00 1826 Marime text
parchet.jpgLa nici doi ani şi jumătate de când s-au mutat în noul sediu, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa trebuie să-şi repare acoperişul. Reparaţiile nu vor fi ieftine, magistraţii fiind nevoiţi să achite aproape 300 de milioane de lei vechi pentru restaurarea acoperişurilor noii clădiri. Totuşi, ţinând cont de faptul că preţul reparaţiilor fusese estimat iniţial la 600 de milioane de lei vechi, s-ar zice că Parchetul a ieşit bine. Cel puţin, la prima vedere. Firma care se va ocupa de recondiţionarea acoperişurilor este SC Adacon Production SRL Constanţa, ai cărei acţionari sunt Marius şi Simona Constantinescu.

Concret, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost publicat anunţul de atribuire cu numărul 120530/22.10.2010, prin care se făcea cunoscut faptul că SC Adacon Production SRL Constanţa a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru contractul „lucrare de reparare şi de întreţinere de acoperişuri“, organizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut, pentru licitaţie fiind lansată invitaţia de participare cu numărul 265386 din 7 septembrie 2010. Valoarea estimată totală a fost de 60.000 de lei, fiind primite, în total, ofertele a şase firme interesate de restaurarea sediului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Prezentarea ofertelor a avut loc la sediul Parchetului, din strada Smârdan, numărul 10c, în data de 16 septembrie, la ora 12.00. Într-un final, în urma analizării tuturor ofertelor primite, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa s-au oprit asupra celei venite din partea SC Adacon Production SRL, contractul fiind încheiat pe data de 1 octombrie, pentru suma de 28.855,48 de lei, fără TVA, adică mai puţin de jumătate din preţul estimat iniţial.

Fondatorii societăţii

Conform datelor puse la dispoziţie de site-ul www.vrajitorul.eu, societatea care se va ocupa de restaurarea sediului procurorilor a fost înfiinţată în luna decembrie 2002, fondatori fiind Marius Constantinescu şi Cristina Letiţia Lăcătuş. Domeniul principal de activitate era reprezentat de „activităţi de proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice“, iar capitalul social subscris era de 2 milioane de lei vechi. În februarie 2008, însă, fondatorii au decis recodificarea obiectului de activitate al societăţii, activitatea principală a Adacon Production SRL fiind reprezentată de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea“. În acelaşi timp, Cristina Letiţia Lăcătuş, devenită Maftei, s-a retras din firmă, cesionându-şi cu titlu gratuit o parte socială către Simona Constantinescu. În urma retragerii Cristinei Letiţia Maftei din societate, Marius Constantinescu a rămas cu 95% din acţiuni, iar proaspăt-cooptata Simona Constantinescu a primit 5%.

Un angajat şi pierderi însemnate

În ceea ce priveşte bilanţul firmei pentru anul 2009, este de menţionat că SC Adacon Production SRL a avut o cifră de afaceri de 30.085 de lei, un singur angajat şi datorii totale de 64.765 de lei. În aceste condiţii, profitul brut a fost zero, înregistrându-se o pierdere netă de 17.215 lei. Totodată, este de menţionat că SC Adacon Production SRL nu este străină de instanţele de judecată, fiind parte în mai multe procese aflate pe rolurile secţiilor civile şi comerciale ale instanţelor constănţene. Cele două firme devenite deja adversare tradiţionale în sala de judecată pentru Adacon Production sunt SC Mir Prest SRL, dar şi SC Ambient Prim Construct SRL. În total, până la acest moment, conform informaţiilor oferite de site-ul www.vrajitorul.eu , SC Adacon Production SRL a fost implicată în opt procese.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii