Florian Vladimir Marin şi-a primit pedeapsa
Florian Vladimir Marin şi-a primit pedeapsa
23 Nov, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2290
Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Florian Vladimir Marin la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru „săvârşirea infracţiunii de ultraj“ şi pentru „săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“.
Astfel, „condamnă pe inculpatul Marin Vladimir Florian la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj“ şi „condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“.
S-a constatat că infracţiunile deduse sunt concurente, iar judecătorii constănţeni au contopit pedepsele şi i-au aplicat „inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa ce nu se execută - patru luni de închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de doi ani şi patru luni de închisoare“.
Judecătorii au dispus „suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de supraveghere de trei ani“.
Pe durata termenului de supraveghere, „condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
De asemenea, „impune condamnatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate, în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune“.
Totodată, „pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Primăriei/Consiliului Local Ovidiu ori în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, în măsura în care starea de sănătate îi va permite“.
Magistraţii au stabilit să scadă „din durata pedepsei închisorii reţinerea şi arestarea preventivă de la 22.08.2015 la 27.10.2015 şi arestul la domiciliu de la 28.10.2015 până la data pronunţării prezentei“.
„Constată că măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat prin încheierea din 22.10.2015 încetează de drept ca urmare a pronunţării prezentei“, se arată în minută.
Judecătorii l-au obligat pe Florian Vladimir Marin la plata către partea civilă a sumei de 4.000 de lei, cu titlu de daune morale.
„Executorie cu privire la măsura preventivă conform art. 399, alin. 4 - C. proc. pen. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei de pe minută.“
Reamintim că bărbatul şi-ar fi parcat maşina pe plajă, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, care a identificat lângă maşină un bărbat. El le-ar fi dat oamenilor legii date false despre identitatea sa. Ulterior, poliţistul Marius Marian Badea i-a solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă, dar, constatând că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, agentul s-a urcat la volan, cu bărbatul respectiv în dreapta sa.
După ce ar fi scos maşina de pe plajă, poliţistul ar fi coborât şi ar fi rămas lângă portieră, solicitându-i bărbatului actele de identitate. Acesta ar fi pretins că se uită în torpedou, însă, la un moment dat, ar fi sărit pe scaunul din stânga, ar fi pornit maşina şi s-ar fi pus în mişcare cu viraj la stânga.
Pentru a nu fi lovit, poliţistul s-ar fi urcat pe marginea portierei din stânga-faţă şi s-ar fi prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi, iar cu mâna stângă a apucat portiera care era deschisă.
După câţiva metri, la un viraj dreapta, poliţistul ar fi sărit în picioare şi ar fi fost acroşat cu portiera la şold şi la mâna dreaptă, fără să fie însă rănit.
Şoferul în cauză şi-ar fi continuat deplasarea, iar după circa un kilometru, ar fi lovit un stâlp, unde a fost prins.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii