Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director din cadrul Apele Române, trimis în judecată de DNA. Este al treilea dosar în care este cercetat

ro

23 Sep, 2024 14:18 523 Marime text
DNA. Foto: Facebook/DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:
  • AVRAM PETRU, la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A) Prut-Bârlad, pentru comiterea a 2 (două) infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată
  • FORDEA SEBASTIAN GABRIEL, la data faptelor delegat în funcția de inginer șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată
  • PRICOPE LAURENȚIU NICOLAE, la data faptelor delegat în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată
Potrivit procurorilor, în calitate de director al (A.B.A) Prut-Bârlad, în cursul anului 2020, inculpatul  Avram Petru i-ar fi delegat pe ceilalți doi inculpați în funcții de conducere, ulterior cu prelungire, deși niciunul nu îndeplinea condițiile de vechime și experiență necesare pentru ocuparea  funcțiilor respective. Concret, Fordea Sebastian Gabriel a fost delegat în funcția de  inginer șef în cadrul SGA Vaslui, iar  Pricope Laurențiu Nicolae a fost delegat în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați.
 
Cei doi au fost încadrați pe baza a două decizii emise/semnate cu încălcarea prevederilor legale de inculpatul Avram Petru, respectiv o a treia fiind semnată tot în condiții de nelegalitate de un subordonat, la solicitarea inculpatului.

Prin acțiunile sale  inculpatul Avram Petru ar fi contribuit la producerea unui prejudiciu total de 133.454 lei în dauna  A.B.A. Prut-Bîrlad, reprezentând  drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal ceilalți doi inculpați în perioada mai 2020 – ianuarie 2021.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparținând celor trei inculpați.

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii.
Inculpatul AVRAM PETRU a mai fost trimis în judecată în alte două dosare, vezi comunicatele https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10468 și https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11284.
 
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019“ - au mai precizat procurorii DNA.

Citește și: 

Fostul director al al Administrației Bazinale de Apă “Prut-Bârlad”, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii