Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti gardişti la mila Curţii

ro

14 Dec, 2011 02:50 2120 Marime text
Pe modelul fostului comisar al Gărzii Financiare Constanţa Mihai Buşu, care s-a adresat Curţii de Apel Constanţa pentru a-i face dreptate în litigiul cu Garda, şi foştii săi colegi, Augustin Şuică şi Costel Papin s-au aruncat, metaforic vorbind, la mila Curţii de Apel.

Dosarele au fost înregistrate în aceeaşi zi la Secţia contencios administrativ şi fiscal a instanţei de recurs, urmând ca procesul intentat de Augustin Şuică să se judece pe data de 26 ianuarie, iar cel al lui Costel Papin pe data de 16 ianuarie. De menţionat că cei doi se adresaseră iniţial Tribunalului Constanţa, solicitând suspendarea executării unor acte administrative ale Gărzii Financiare, în urma dezastruoaselor testări profesionale naţionale susţinute în cursul verii trecute, verificări care i-au făcut pe mai mulţi gardişti să-şi piardă locul de muncă dat fiind că nu au obţinut punctajul necesar pentru păstrarea pe funcţie. Mai mult sau mai puţin înstăriţi pe vremea când erau comisari ai Gărzii Financiare, potrivit ultimei declaraţii de avere afişată pe site-ul instituţiei, comisarul Costel Papin preciza, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, că şi-a cumpărat în 2003 două terenuri împreună cu soţia, fiind vorba despre două suprafeţe intravilane, prima în Constanţa, de 300 mp, şi cea de-a doua în Corbu, de 500 mp. În acelaşi an, fostul gardist şi soţia mai cumpăraseră o casă în Constanţa de 82 mp, un spaţiu comercial în Corbu de 42 mp şi o cameră în Bucureşti, de 7 mp. Fără maşini, fără interese, fără bani puşi la saltea, dar şi fără datorii, comisarul Papin a notat un venit anual în sumă de 78.500 de lei de la Garda Financiară Constanţa, iar cel al soţiei a fost de 46.234 de lei, reprezentând „salariu cecar Constanţa", în calitate de auditor. La rândul său, Augustin Şuică menţiona că este proprietar pe trei terenuri, dintre care două intravilane şi unul agricol, în perioada 1996 - 2006. Prima suprafaţă a fost achiziţionată în 1996 şi era vorba despre 750 mp în Constanţa, în timp ce următoarele două terenuri, unul agricol de 29.000 mp şi altul intravilan de 1.316 mp, au fost moştenite în 2006, acelaşi an în care Şuică a moştenit şi o casă de 70 mp, tot în Videle. În 1985 şi 1998, comisarul şi-a cumpărat un apartament de 64 mp şi o casă de lemn de 85 mp, ambele în Constanţa. În parcul auto al fostului gardist se regăsesc un Fiat din 2005, un Nissan din 2000 şi două motociclete Honda, prima din 1986 şi cea de-a doua din 2000. Moştenirea comisarului este întregită de o icoană de 9.000 de euro, iar, în 2009, fostul gardist i-a vândut un autoturism lui Eduard Şuică, pentru suma de 40.000 de lei. Şuică are puşi deoparte 375.000 de lei, în două depozite bancare, iar în cursul anului trecut a fost „binecuvântat" cu donaţii de câte 65.000 de euro şi 200.000 de lei. Din salariul încasat de la Garda Financiară, fostul angajat a realizat un venit anual de 47.816 lei. Augustin Şuică este membru al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Suica Alina 20 Jul, 2012 12:29 Articolul are un evident ton tendentios, autoarea articolului fiind invidioasa pe averile unor "gardisti". Dacă erati un jurnalist profesionist, ati fi știut ca toate mașinile si motocicletele din "parcul auto" al fostului "gardist" Augustin Suica sunt cumparate la mana a doua, niciuna nefiind noua iar "donatiile" au fost din partea părinților mei înainte sa decedeze, banii reprezentând munca lor de o viața . După cum ați văzut, mi-am scris numele si nu am scris comentariul folosind un nume fals. In concluzie, dacă doriți ca articolele Dvs. sa aibă credibilitate si sa fiti respectata pentru munca Dvs., sfatul meu este sa va documentați bine înainte de a scrie un articol si sa nu-l mai scrieti sub impulsul invidiei sau plecand urechea la barfele unor "binevoitori".