Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Financiara va da amenzi in trafic

ro

28 Apr, 2009 02:54 1993 Marime text
Comisarii Gărzii Financiare vor opri maşinile aflate în trafic şi vor legitima persoane. Aceste practici vor fi puse în aplicare ca urmare a unui act normativ pe care Sorin Blejnar, directorul ANAF, doreşte să îl promoveze.

Discuţiile referitoare la adoptarea unor astfel de tactici există de câteva luni de zile, iar comisarul Cristian Radu, şeful direcţiei constănţene a Gărzii Financiare, susţine ideile care provin de la Bucureşti.
Dacă până acum, uniformele comisarilor erau o privelişte rară, acestea vor fi, în viitorul apropiat, obligatorii pentru lucrătorii instituţiei.
Oprirea maşinilor va fi adoptată ca o măsură absolut necesară pentru a spori eficienţa Gărzii Financiare. Cristian Radu a dorit să menţioneze că, astfel, comisarii nu mai sunt nevoiţi să apeleze la Serviciul Rutier pentru a opri autovehiculele conduse de cetăţeni suspecţi de evaziune fiscală, de exemplu. „Nu vom mai suna să ne ajute, pentru că au şi ei treburile lor şi nu pot să ne facă nouă treaba", a menţionat Radu, adăugând că oamenii nu ar trebui să se sperie de ce va face Garda Financiară în viitor.
Aceste măsuri sunt absolut necesare şi sunt luate pentru a spori gradul de operativitate şi de a mai deschide un front de luptă împotriva evaziunii fiscale.
Veştile proaste sunt, în special, pentru TIR-urile care efectuează operaţiuni clandestine noaptea, prin staţiile de benzinării sau pe centurile oraşelor. Aceştia se vor confrunta cu comisarii Gărzii, care vor fi obligaţi să lucreze în trei schimburi.
Ultimul mesaj pe care Radu a dorit să îl adreseze este că nu va exista niciun fel de conflict între Serviciul Rutier şi Garda Financiară, pentru că cea din urmă nu va opri autovehiculele cu şoferii care nu poartă centură. Ei vor rezolva neregulile economice şi vor încerca să dezobişnuiască cetăţenii de ideea că Fiscul vine o dată pe an, dă amenzi şi apoi pleacă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • v 28 Apr, 2009 12:17 "Ei vor rezolva neregulile economice şi vor încerca să dezobişnuiască cetăţenii de ideea că Fiscul vine o dată pe an, dă amenzi şi apoi pleacă." Ati uitat sa precizezi in articolul dumneavoastra domnule Marius Florian VASILE ca garda financiara defapt vine o data pe an IA SPAGA , da amenzi si apoi pleaca, un lucru stiut de toata lumea, mai bine faceti o investigatie gen "lazaruuus" pe tema asta.