Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Cornea versus procurorul Sadac

ro

15 Dec, 2006 00:00 1785 Marime text

Gheorghe Gabriel Cornea, condamnatul care sustine ca ispaseste pe nedrept o pedeapsa cu inchisoarea pentru omor, are o noua sansa de a-si dovedi nevinovatia. Tribunalul Constanta a admis in principiu cererea de revizuire pe care Cornea a formulat-o.

Gheorghe Gabriel Cornea a sustinut, timp de noua ani, ca nu se face vinovat de uciderea lui Pavel Ilie, surdomutul gasit mort in februarie 1997, si ca intreg dosarul instrumentat de procurorul Zafer Sadac, s-a bazat pe probe insuficiente. Ancheta ar fi fost defectuos condusa de acelasi procuror, care ar fi "fabricat" probe numai pentru a rezolva un dosar de crima ramas cu autor necunoscut. Lui Gabriel Cornea i s-ar fi pus in carca, practic, crima altuia. Cornea mai afirma ca, din cauza ca rechizitoriul a fost atat de bine fabricat, toate instantele, inclusiv in caile de atac, au fost convinse de vinovatia sa. Ca o culme a ghinionului, arma crimei, respectiv un topor, a disparut din custodia Serviciului de Investigatii Criminale in momentul in care condamnatul a solicitat efectuarea unui test ADN. Dupa multi ani, lui Gheorghe Cornea i s-a admis cererea de revizuire, care va insemna practic o rejudecare a cauzei. Ultimul termen a avut loc pe data de 7 decembrie, cand la dosar s-a constatat lipsa cazierului si a probei cu poligraful, solicitata de revizuent, motiv pentru care dosarul a primit un nou termen, in luna ianuarie. In legatura cu posibilitatea ca in ancheta efectuata de procurorul Zafer Sadac sa se fi strecurat o grava eroare, Adina Florea, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a precizat ca orice cetatean are dreptul la orice petitie si ca, in acest caz, Gheorghe Cornea nu face decat sa isi sustina un punct de vedere, care urmeaza a fi constatat pe baza de probe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 27 Feb, 2011 06:17 domnul procuror face si multe erori politice cand este vorba de implicati cu pile politice,dar ce conteaza,MORTUL DE LA GROAPA NU SE MAI INTOARCE SI ARE DUMNEZEU GRIJE SA FACA DREPTATE,ASA GANDESTE SI SPUNE ACEST PROCUROR.