Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infractional anihilat

ro

27 Mar, 2009 01:59 1291 Marime text
O filieră care sprijinea cetăţenii bulgari în vederea trecerii ilegale a frontierei a fost anihilată de poliţiştii de frontieră constănţeni.

În data de 22 martie, poliţiştii de la IJPF Constanţa au desfăşurat o acţiune într-o zonă apropiată frontierei din sectorul PF Băneasa. În baza unor informaţii, s-a constatat că cetăţeanul român, Ismail Iucsel, în vârstă de 41 de ani, adăpostea doi indivizi bulgari. Rafiev Suleiman, de 31 de ani, şi Ramadan Ibran, de 27 de ani, nu numai că au trecut ilegal frontiera, dar, în urma verificărilor efectuate la Biroul de Contact Giurgiu, aceştia aveau şi interdicţia de a-şi părăsi ţara de origine.
La audieri, bulgarii au declarat că intenţionau să părăsească Bulgaria din cauza unor credite neachitate la bănci. Legislaţia ţării vecine într-o astfel de situaţie este foarte strictă şi presupune interzicerea părăsirii teritoriului naţional.
Planul emigranţilor ilegali a fost să ajungă în Belgia. Pentru primul pas, cel al trecerii în România, au apelat la un alt cetăţean bulgar, Levent Sunai şi la românul Ismail.
Eficienţa poliţiştilor de frontieră români s-a dovedit în apropierea PTF Ostrov, unde Levent a fost identificat şi reţinut în timp ce transporta bagajele celor doi bulgari mai sus menţionaţi.
Serviciul Teritorial DIICOT a efectuat şi el cercetări şi s-a constatat că din filieră mai făcea parte încă un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa. Numele acestuia nu a putut fi comunicat, pe motiv că cercetările sunt în curs de desfăşurare. Cert este că misiunea sa a fost de a-i transporta pe Rafiev şi Ramadan de la frontiera româno-bulgară către domiciliul lui Ismail.
Procurorii DIICOT au efectuat demersurile pentru cercetarea celor cinci în stare de libertate.
Rafiev şi Ramadan vor fi acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei de stat. Ismail va fi judecat pentru călăuzire în scopul trecerii ilegale a frontierei, iar Levent, pentru complicitate la introducerea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei. Ultimilor doi li se mai adaugă şi celălalt cetăţean român implicat pentru constituirea de grup infracţional.
La finalizarea acţiunilor de judecată se vor lua măsurile legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii