Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gura Portiței Cele două corpuri neînsuflețite din Marea Neagră nu pot fi recuperate momentan. Soția nemulțumită a unuia dintre bărbați oferă recompensă pentru recuperarea corpurilor

ro

09 Sep, 2024 15:57 524 Marime text
Navă a ARSVOM. Foto: ZIUA de ConstanțaDoi bărbați  s-au înecat în timp ce se aflau la pescuit în zona localității Sfântu Gheorghe, în Deltă.

Operațiunea de recuperare din data de 3 septembrie 2024, a celor două corpuri neînsuflețite, desfășurată la aproximativ 7 mile sud-est de Gura Portiței, a fost dificilă din cauza procesului degradării accentuate a acestora, urmare a temperaturilor ridicate, fapt care a impus limitări în acțiunile echipelor de intervenție.
Vizibilitatea redusă pe timpul nopții, coroborată cu condițiile hidrologice din zonă, nu au permis monitorizarea continuă a trupurilor neînsuflețite, ceea ce a condus la imposibilitatea recuperării acestora, precizează Autoritatea Navală Română. 


Cazul este în continuare în atenția autorităților

Cazul este în continuare în atenția autorităților, rămâne în vigoare avizul către navigatori și se relaționează permanent cu navele care se află în zonă.

Soția unuia dintre bărbați, oferă recompensă pentru recuperarea corpurilor, potrivit unui anunț postat pe pagina ei de socializare. 
 


Iată anunțul integral de pe pagina de socializare a soției uneia dintre victime:  

VA ROG ESTE URGENT! (ofer recompensa)

Sâmbată 31 august, soțul meu împreună cu un amic au fost luati de curenți, la Sfântul Gheorghe. Cei doi barbați au 59, respectiv 63 de ani. Unul purta un șort de culoare roșie, iar cel de-a doilea un șort de culoare kaki.

Marți 3 septembrie, la 7 mile sud-est de Gura Portiței, aproximativ 60 km față de Sfântu Gheorghe au fost gasiti dar nu recuperati. Ofer recompensa pentru recuperarea corpurilor!!!Pentru alte detalii îmi puteți scrie in pvt.





Soția celei de-a doua victime este revoltată și intrigată de lipsa de comunicare a autorităților și are multe întrebări la care nu i-a răspuns nimeni dintre cei autorizați să facă asta. Contactată telefonic de redacția noastră, femeia a declarat:

„Nu înțeleg de nu ni se mai spune nimic legat de asta. ultima informație pe care o am este din partea ANR care a spus că a oprit căutările din cauza stării avansate de degradare a corpurilor. De atunci, cu toate încercările de a afla ceva, nu am mai reușit să aflu nimic. Ne este foarte greu să stăm așa, în incertitudine, nici măcar nu ni se mai spune dacă vor fi reluate căutările sau de ce nu mai caută. Eu una nu am înțeles de ce nu a fost lăsat pescadorul acela să recupereze.corpurile atunci când au fost detectate. A intervenit ANR, dar nu făcut nimic și nici nu se mai spune vreo informație de atunci. Dacă măcar ni se dădea o speranță, tot era ceva”.

Citește și:

Cele două corpuri neînsuflețite din Marea Neagră nu pot fi recuperate momentan. Vezi ce obstacole întâmpină salvatorii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii