Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iași Canicula continuă să facă victime. Un bărbat găsit decedat pe o bancă. Avea temperatura corpului de 43,3 grade!

ro

17 Jul, 2024 10:21 347 Marime text
Un tânăr de 32 de ani din Prigoreni, județul Iași, a murit din cauza caniculei. Acesta avea temperatura corporală de 43,3 de grade Celsius atunci când a fost găsit pe o bancă.

Un alt caz de hipertermie a fost înregistrat la Lețcani, la un bătrân de 74 de ani.



Ce spune șefa UPU SMURD Iași

„Două cazuri de hipertermie azi noapte. Bărbat de 32 de ani adus din Prigoreni cu 43,3 grade. Din păcate a decedat în ciuda eforturilor de răcire și terapiei în UPU. A fost găsit pe o bancă. Al doilea de 74 ani adus din Leţcani. A fost găsit căzut în casă. Ambii au muncit pe afară”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a ajuns în comă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din cauza căldurii. Bărbatul locuiește la ultimul etaj al unui imobil din zona Copou și, deși dispunea de aer condiționat, nu a reușit să facă față temperaturilor extrem de ridicate.

Și în această săptămână, mulți pacienți au ajuns la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din cauza căldurii, dar și a înțepăturilor de insecte. Luni, au avut nevoie de îngrijiri de urgență trei persoane cu vârsta de peste 80 de ani, care prezentau stări de lipotimie, una dintre ele fiind în comă.


Sursa: stiripesurse.ro. 



Citește și:

Constanța se află în continuare sub Cod Roșu de caniculă! Recomandări pentru constănțeni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii