IGSU Societatea care deținea stația GPL de la Crevedia, amendată de 3 ori în 2020
IGSU: Societatea care deținea stația GPL de la Crevedia, amendată de 3 ori în 2020El a prezentat istoricul controalelor realizate la compania respectivă, evidenţiind faptul că nu au fost respectate măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011 şi că a fost utilizată o pompă neomologată.
"Obiectivul a fost autorizat de către instituţia noastră, de către ISU Dâmboviţa, în octombrie 2011, ca instalaţie de tip skid pentru distribuţia de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri. În 30.07.2020, în urma sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv şi se constată că nu se respectă măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011, respectiv acea instalaţie de tip monobloc a fost mutată pe amplasament şi nu se mai respectau distanţele de siguranţă care au stat la baza emiterii de securitate la incendiu. În consecinţă, ISU constată pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu şi totodată constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă şi aplică şi sancţiunea contravenţională de 10.000 de lei, în data de 30.07", a declarat, duminică, Benone Gabriel Duduc.
Totodată, după ce a constatat pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu, ISU a notificat Instituţia prefectului, Oficiul Registrului Comerţului, Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Protecţia Mediului şi Primăria Crevedia. Reprezentantul IGSU menţionează că 28 septembrie s-a efectuat un nou control inopinat şi s-a constatat că "obiectivul funcţionează" în continuare.
"Se constată, ca faptă contravenţională, funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se aplică sancţiunea contravenţională de 30.000 de lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor neomologat în care se transvaza GPL şi se mai aplică o sancţiune de 10.000 de lei. Deci 40.000 de lei - sancţiune în 28.09. În 30.09, societatea emite o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, prin care închide punctul de lucru de la Crevedia. (...) Se notifică Oficiul Registrului Comerţului. În 12.09, Oficiul Registrului Comerţului emite certificat constatator prin care ia act de hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, în 12.10. Şi în 13.10, notifică ISU Dâmboviţa cu privire la faptul că punctul de lucru a fost închis şi anexează hotărârea AGA şi certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului", a spus el.
Pe de altă parte, întrebat de ce nu s-a descoperit că firma funcţiona clandestin, Benone Gabriel Duduc a declarat că IGSU nu are rol de autorizare a altor activităţi decât cele de distribuţie a GPL în autovehicule.
"Vizavi de funcţionarea lui sub altă formă, alte activităţi decât cele de distribuţie a GPL în autovehicule nu se mai substituie rolului nostru de autorizare", a spus el.
Agerpres.ro
Citește și:
Opt case arse și 11 afectate după exploziile de la Crevedia, județul Dâmbovița
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp