Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îi ţin la curent pe „băieţii cu ochii albaştri" Şefi din cercetarea militară, şcoliţi la Constanţa (documente)

ro

16 Nov, 2012 01:03 9270 Marime text
04_cercetare_comandamentul_flotei.jpgEi sunt cei de la care Ministerul Apărării şi cel al Administraţiei şi Internelor îşi iau tehnica şi dotările necesare în misiuni. Ei sunt cei care îi informează pe „băieţii cu ochii albaştri" de la serviciile secrete şi furnizează continuu tehnologia necesară structurilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Iar doi dintre ei sunt... şefi la Constanţa! ZIUA de Constanţa vă prezintă comandanţii din cadrul structurii de cercetare militară care au urmat cursurile instituţiilor de învăţământ constănţene şi care au devenit şefi în tehnica şi tehnologia militară de la malul mării.

Georgică Slămnoiu şi locţiitorul său, George Calancea, sunt cei doi şefi peste tehnica militară de la Constanţa. Mai exact, ei se află la comanda Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale. Structura face parte, la rândul ei, din Centrul de Testare Evaluare şi Cercetare Ştiinţifică pentru Sisteme Informatice şi Comunicaţii, singura agenţie autorizată să desfăşoare activităţi de cercetare în domeniul militar. Potrivit site-urilor de specialitate, printre beneficiarii serviciilor oferite de diversele structuri ale Centrului pentru Cercetare şi Sisteme Informatice se numără Statul Major General, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, Protecţia Civilă, Inspectoratul General al Poliţiei, structurile sistemului naţional de apărare şi siguranţă naţională, dar şi Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sau operatorii de telefonie mobilă. În plus, la aceeaşi structură apelează şi operatorii economici, dar şi companiile private care desfăşoară activităţi în domeniul securităţii informaţiilor.

Averea şi interesele

Revenind la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale, aşa cum am menţionat, comanda este asigurată de comandor dr. ing. Georgică Slămnoiu. Doctor în inginerie mecanică şi în ştiinţe militare, dar şi membru în Comitetul Ştiinţific al Reprezentanţilor Naţionali ai NATO Undersea Research Center, comandorul Slămnoiu menţionează în declaraţia de avere valabilă pentru anul în curs că nu deţine în proprietate niciun teren, însă împarte cu soţia o casă de 144 de metri pătraţi, pe care şi-au construit-o în Constanţa în 1998, dar şi un apartament pe care şi l-au cumpărat în 2004. Comandantul centrului de cercetare de la Constanţa are un autoturism Skoda Superb din 2007 şi datorii totale de 44.900 de lei la bancă. Pentru managementul general al instituţiei de cercetare, comandorul Slămnoiu a încasat de la stat 60.548 de lei, iar pentru activităţile de cercetare ştiinţifică desfăşurate la aceeaşi instituţie comandantul a mai luat alţi 13.288 de lei. Nu în ultimul rând, pentru că este „referent oficial teză doctorat", Slămnoiu a mai realizat alţi 349 de lei. Soţia şi copiii nu au niciun venit. În ceea ce priveşte interesele, şeful centrului de cercetare de la Constanţa este membru al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, al Asociaţiei Absolvenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", dar şi al Asociaţiei „UVS" România.

Locţiitorul ştiinţific al Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale, comandorul Gheorghe Calancea, este cercetător ştiinţific gradul III şi a absolvit cursuri de specializare în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân". În declaraţia de avere, comandorul a notat că nici el nu deţine în proprietate vreun teren, iar împreună cu soţia lui are un apartament de 54 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în 2006. Cu un Opel Astra fabricat în 2009, comandorul nu are active financiare, însă datoriile se ridică la suma de 12.000 de euro, fiind vorba despre un credit contractat în 2006 şi scadent în 2008. În ceea ce priveşte venitul declarat pentru anul 2012, Gheorghe Calancea a menţionat suma de 54.169 de lei, în timp ce soţia sa, inginer în cadrul aceleiaşi unităţi militare, a realizat un venit de 24.164 de lei. Legat de eventualele interese, comandorul Calancea a menţionat că este membru al Ligii Ofiţerilor din Marina Militară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii