Imagini de la eveniment Bălăceanu Stolnici a lansat volumul „Amintiri... Vacanţele mele în vremurile bune de altădată” la Universitatea Andrei Şaguna (galerie foto + video)
Imagini de la eveniment: Bălăceanu Stolnici a lansat volumul „Amintiri... Vacanţele mele în vremurile bune
20 Oct, 2017 16:00
ZIUA de Constanta
4223
Marime text
Vineri, 20 octombrie, la ora 14.00, în Aula Magna a Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa (UAŞ), a avut loc lansarea unei cărţi - eveniment. Rectorul de onoare al UAŞ, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a lansat volumului „Amintiri... Vacanţele mele în vremurile bune de altădată”. Acesta le-a povestit, cu farmecul său inegalabil, cum arăta litoralul românesc în vremea tinereţii sale şi cum se bucurau de viaţă cei din generaţia sa.
Atmosfera acelor timpuri a fost asigurată de muzicieni și de studenți șaguniști care, în costume de epocă, au readus la viață perioada interbelică.
Constantin Bălăceanu Stolnici, descendent al vechii familii boiereşti a Bălăcenilor, este o personalitate cu formaţie intelectuală enciclopedică. Este medic neurolog, geriatru, profesor de Neuropsihologie şi Anatomie a sistemului nervos, profesor de Istoria culturii şi ştiinţei, antropolog şi deţine şi acum, la 94 de ani, funcţiile de Preşedinte al Societăţii Ateneul Român, Director onorific al Institutului de Antropologie al Academiei Române, Preşedinte al Centrului Internaţional Antidrog şi al Drepturilor Omului, Efor testamentar al Aşezămintelor Brâncoveneşti şi altele.
Opera sa este vastă, cuprinzând atât volume ştiinţifice de referinţă în neurologie, neurocibernetică, geriatrie şi antropologie, cât şi cărţi ce tratează teme inedite, precum kabala iudaică şi creştină, gândirea magică, istoria politică şi militară a Europei sau povestea propriei familii – „Saga Bălăcenilor”.
Volumul care a fost lansat astăzi face parte din ciclul autobiografic şi urmează celor două cărţi cu mare succes la public „Amintiri... O viaţă de poveste în Bucureştiul interbelic” şi „Amintiri... Viaţa la ţară - Stolniciul interbelic”.
Evenimentul face parte din seria celor dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea UAȘ.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii