Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Implica-te! Fii responsabil"

ro

15 Dec, 2009 01:32 1158 Marime text
Mâine, începând cu ora 10.30, în Aula Bibliotecii Judeţene I. N. Roman, Direcţia Generalǎ de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC) lansează proiectului „Implicǎ-te! Fii responsabil!", finanţat din Fondul Social European prin PO DCA (Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative).

Potrivit reprezentanţilor DGASPC, proiectul se derulează în perioada 2 decembrie 2009 - 30 noiembrie 2010.

Scopul acestuia este cel de declanşare a procesului de descentralizare, în vederea preluării de către autorităţile locale a competenţelor necesare oferirii de servicii sociale primare şi/sau rezidenţiale.

Beneficiarii proiectului sunt angajaţii din cadrul DGASPC Constanţa şi ai autorităţilor publice locale din judeţul Constanţa.

Reprezentanţii DGASPC susţin că unul dintre cele mai importante rezultate este consolidarea mecanismelor de colaborare între DGASPC Constanţa şi autorităţile locale în vederea implementării de servicii de asistenţă socială şi protecţie a copilului descentralizate la nivelul oraşelor şi comunelor din Judeţul Constanţa. În plus, o altă reuşită este reprezentată de dezvoltarea abilităţilor necesare aplicării şi transferului de bune practici pentru întreaga gama de servicii de asistenţă socială oferite comunităţii, între DGASPC şi autorităţi locale.

Valoarea totalǎ a proiectului este de 1.125.576,05 lei, din care 1.091.808,77 lei - ce reprezintă 97% fiind contribuţia Uniunii Europene, iar 33.767,28 lei - adică 3% este contribuţia publicǎ proprie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii