Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Argeș Un bărbat de 80 de ani a murit, în urma atacului unui câine. Poliția face cercetări

ro

04 Jul, 2024 13:47 274 Marime text





 
  • Un bărbat de 80 de ani, din Mălureni, județul Argeș, a murit după ce a fost mușcat de picior de un câine de talie mare în curtea unei vecine. Bărbatul fusese chemat de vecină să o ajute cu sacrificarea unor pui, când a scăpat câinele și l-a atacat pe octogenar.
 
Poliția Argeș a fost sesizată, joi, că pe raza localității Mălureni un bărbat a fost mușcat de un câine de talie mare, potrivit știripesurse.ro
La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical, potrivit știripesurse.ro.

Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la picior, a murit

„Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior, bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat”, transmite Poliția Argeș.


La fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși, menționate la art. 1 din OUG 55/2002. Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun. Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale, pentru stabilirea cauzelor decesului. De asemenea, în baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecția animalelor, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost.
 
 
 
 
Citește și
Un bărbat a intrat cu mașina într-un cap de pod și a rămas încarcerat, după ce a fost înțepat de o albină
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii