Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In cazul Andreei, medicii nu au gresit

ro

29 Oct, 2009 02:07 1081 Marime text
Au trecut trei zile de când micuţa Andreea Axinte din Mangalia s-a dus la îngeri, imediat după o banală operaţie de apendicită.

Deşi au existat numeroase bănuieli că, de la internarea fetiţei în spital şi până când s-a declarat decesul ei, cineva a greşit, totuşi, rezultatul examinării medico-legale arată că diagnosticul de apendicită acută stabilit de medici la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost unul corect.

Încă de marţi, atât purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Florian Stoian, cât şi directorul medical dr. Liliana Tuţă declarau că decesul Andreei nu a avut absolut nicio legătură cu operaţia de apendicită şi că a fost doar o coincidenţă nefericită.

Totuşi, încă nu au venit şi rezultatele analizelor de laborator efectuate la Institutul Mina Minovici din Bucureşti, unde au fost trimise probe de organe. Ele sunt aşteptate zilele acestea, însă există foarte puţine şanse să spună altceva.

Pentru medici, situaţia este una foarte clară: a fost operată, s-a trezit, apoi a suferit un stop cardio-respirator ireversibil şi nu au mai putut face nimic. Avea o colecţie de sânge şi hemoragie difuză la nivelul creierului şi hematom la nivelul occipito-temporal. Nimic nu s-ar fi putut face.

Chiar dacă părinţii sunt în stare de şoc, aceştia încă nu au depus nicio plângere prin care să acuze medicii de malpraxis şi se pare că nici pe viitor nu vor face acest lucru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii