Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator, la Luduș, județul Mureș. Zeci de pompieri au fost alocați (galerie foto)

ro

28 Sep, 2020 09:32 2112 Marime text
Ieri, 27 septembrie, în jurul orei 19:50, ISU Mures a fost solicitat să intervină la un incendiu de amploare la un complex din orașul Luduș, sitaut între străzile Pieței și Policlinicii. S-au deplasat de urgentă la locul intervenției pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș, Secția Târnăveni, Detașamentul Târgu-Mureș, SVSU Luduș și SVSU Iernut.

După executarea recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre despre un incendiu care se manifesta violent cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 600mp. După trei ore de luptă contracronometru cu focul, incendiul a fost limitat și lichidat. Au ars: secția de lactate, un atelier mecanic, birourile de contabilitate, o brutărie și aproximativ 50mp din restaurant, toate aparținând complexului comercial Panem, au mai ars un gard ornamental din lemn și o parte din terasa din lemn a unui alt operator economic.

Au fost salvate clădirile învecinate, după cum urmează: Policlinica aparținând spitalului orășenesc Luduș Dr. Valeri Russu, o casă de locuit și o terasă vecină. Din fericire incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nu au fost victime. În total sa intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apa și spumă și două autoscări mecanice după cum urmează: o autospecială de la Punctul de Lucru Luduș, două autospeciale și o autoscară mecanică de la Secția de Pompieri Târnăveni, o autospeciala și o autoscară mecanică de la Detașamentul de Pompieri Târgu-Mureș, o cisternă de la SVSU Luduș și o autospecială de la SVSU Iernut.

S-a acționat pentru limitarea propagării și stingerii incendiului de pe trei flancuri și de deasupra cu o autoscără mecanică. În total, la intervenție au participat 20 de pompieri militari și 10 mebrii aparținând SVSU Luduș și SVSU Iernut. Toată intervenția a fost coordonată de către comandantul Secției de Pompieri Târnăveni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii