Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Giurgiu. Casa unei familii, în flăcări! (FOTO)

ro

13 Dec, 2023 15:46 941 Marime text

Pericolul scurtcircuitului- locuință cuprinsă de flăcări, în localitatea Mihai Bravu!

Casa unei familii din localitatea Mihai Bravu a luat foc, în această dimineață, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. 

Când au văzut flăcările, proprietarii au reușit să iasă din locuință și să ceară ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Stației Colibași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă., transmite ISU Giurgiu. 


Când au ajuns la locul intervenției, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la întreaga locuință.  

Pompierii au reușit să salveze patru bovine și au acționat pentru stingerea incendiului, astfel flăcările să nu se extindă și la alte proprietăți. 

Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mobilier, textile și un adăpost de animale, pe o suprafață de aproximativ 15 mp, a mai punctat sursa citată. 



Informare preventivă

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri: 
- verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent; 

- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
- nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici; 
- nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent; 
- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.



foto: ISU Giurgiu 




Citește și:

Știri Constanța aziUPDATE. Incendiu în zona Căminului de bătrâni din Eforie Nord! Persoane evacuate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii