Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în județul Constanța LIVE. Avertizare RO ALERT. Un nor negru de fum s-a înălțat deasupra orașului Medgidia! (FOTO+VIDEO)

ro

03 Jun, 2024 16:35 4864 Marime text


Un incendiu a izbucnit în această după-amiază, 03 iunie 2024, în Medgidia.

La fața locului au fost trimiși pompierii din cadrul Det. Medgidia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Misiunea este în dinamică.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom primi noi informații.

UPDATE

Potrivit ISU Dobrogea, ard cauciucuri pe o suprafață de aprox.1000 mp, fără pericol de propagare. În sprijin, se deplasează AT10000 Palas, iar o autospecială de stingere cu apă și spump de la PTS Ciocârlia se deplasează la Medgidia pentru asigurare raion. La locul intervenției se deplasează comandantul Det. Medgidia.

UPDATE 2

ISU Dobrogea transmite că un al doilea ASAS de la Det. Palas si 1 ASAS de la Statia Tuzla se deplasează în sprijin, la locul intervenției.

UPDATE 3

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, este vorba despre 150 de tone. 

UPDATE 4-Oficial de la IGSU

În Medgidia s-a produs un incendiu la un depozit de anvelope, situat în curtea unei societăți comerciale, care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. 

La locul intervenției au fost alocate 5 mașini de stingere și 1 ambulanță SMURD.

Având în vedere că incendiul se manifestă cu degajări foarte mari de fum, pentru protecția populației din proximitate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Nu sunt înregistrate victime, misiunea este în dinamică.-se arată în informarea IGSU. 

UPDATE 5 

Ora 17:10, s-a transmis avertizare RO ALERT pe raza localităților Cuza-Vodă și Castelu, ca urmare a degajărilor mari de fum.

UPDATE 6 

La ora 17:19, incendiul a fost localizat. La fața locului intervine și o autospecială de stingere a SPSU ROMCIM. 



UPDATE 7

La acest moment, pompierii constănțeni au reușit localizarea incendiului, astfel că propagarea flăcărilor la vecinătăți a fost eliminată, transmite IGSU. 

UPDATE 8-Oficial de la ISU Dobrogea 

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați la ora 16.10 minute, prin apel la numărul unic de urgența 112, să intervină la un incendiu de cauciucuri, izbucnit în perimetrul fabricii de ciment de la Medgidia.
 
Spre locul indicat au fost trimise 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță Smurt B2 și un microbuz cu 40 butelii cu aer comprimat de rezervă, din 3 subunități, cu un total de 21 subofițeri și 2 ofițeri.
 
Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, fiind cu cuprinse de flăcări peste 100 tone de caucucuri și mase plastice .
La ora 17.10 minute, a fost emisă o avertizare RO-ALERT, pe raza localităților Cuza Vodă și Castel, din cauza degajărilor foarte mari de fum.
 
Incendiul a fost localizat la ora 17.19 minute, intervenția fiind în dinamică în aceste momente.
 
Până în prezent nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 9

Incendiul se manifestă cu două focare diferite. Se acționează și cu utilajele agentului economic prin acoperirea focarelor cu nisip/pământ, și cu echipajele ISU prin răcirea zonei limitrofe.

Intervenția este in dinamică.

UPDATE 10 

Așa cum se poate observa și în imaginea de mai jos, în zonă nu se mai zărește fum. 

La ora 18:20, incendiul a fost lichidat. Au ars un utilaj - tocător de cauciucuri, aprox. 150 tone cauciucuri și mase plastice pe o suprafață de 2.000 mp și au fost protejate alte 900 tone de cauciucuri.

La locul intervenției rămân, în supraveghere, 1 ASAS de la Detașamentul Medgidia și 1 ASAS de la SPSU ROMCIM, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 









 



Citește și:
Incendiu violent în localitatea Somova, județul Tulcea! Focul ar fi fost pus intenționat (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii