Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspector de specialitate în cadrul DGASPC Ialomiţa, condamnat pentru luare de mită

ro

18 Jun, 2024 12:53 703 Marime text
Foto: facebook/DGALa data de 23 mai 2024, Tribunalul Ialomița a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și a dispus condamnarea unui inspector de specialitate din cadrul D.G.A.S.P.C. Ialomiţa la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DGA, în fapt, în data de 26 martie 2024, ofiţerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au prins în flagrant un inculpat, inspector de specialitate în cadrul DGASPC Ialomiţa, după ce a primit cu titlu de mită suma de 600 de lei, de la un martor denunţător în cauză.

În fapt, martorul denunțător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizația de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunțătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizația de îngrijire a minorului.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița au primit mai multe ordonanțe de delegare.

Conform DGA, În data de 14.06.2024, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei angajate din cadrul Primăriei Municipiului  Slobozia – Serviciu Taxe și Impozite Locale, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
          
În fapt, la data de 26 februarie 2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au prins în flagrant un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului  Slobozia – Serviciu Taxe și Impozite Locale, care a pretins și primit cu titlu de mită suma de 3000 de lei de la un martor denunțător în cauză, pentru a-i rezolva cu celeritate mai multe cereri legate de terenurile acestuia.

O parte din solicitările acestuia intrau in atribuțiile de serviciu ale inculpatei, iar pentru altele, inculpata ar fi trebuit să intervină la funcționari din cadrul  Comisiei Locale de Fond Funciar din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia.

Citește și: 

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii