Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instalatie de sustras produse petroliere descoperita, intamplator, la iesirea din Constanta

ro

19 Jul, 2003 00:00 932 Marime text

Hoti de benzina in complicitate cu politistii

Aceasta se afla chiar in dreptul punctului de control al traficului rutier * Racordurile instalatiei fusesera ascunse in pamant * Sistemul era conceput in asa fel incat hotii puteau fura la alegere ori benzina, ori motorina * O pompa speciala asigura transferul de combustibil in momentul in care pe conducte nu era presiune * Conform unor surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, pompa electrica de transfer era alimentata chiar din cabina punctului de control al politiei * Unii politisti aflati la fata locului au spus ca punctul de control nu mai este folosit de mult timp de catre politisti * Soferii care circula cu regularitate in zona afirma ca, totusi, in acel loc politistii sunt omniprezenti

O instalatie speciala de sustras produse petroliere a fost descoperita la iesirea din oras, chiar in dreptul punctului de control al traficului rutier.Ieri la pranz, la iesirea spre sud din Constanta, in dreapta soselei si la numai 100 de metri vizavi de cunoscutul punct de control caruia soferii ii mai spun "La borcan", putea fi vazut un excavator care sapa de zor in camp, fiind prezenti si numerosi politisti si jandarmi. Curiosii nu puteau opri sa vada despre ce este vorba, in acel loc stationarea vehiculelor nefiind recomandata din cauza traficului rutier aglomerat. Totusi, cei care insistau sa afle ce se intampla foloseau parcarea ce se afla chiar vizavi de "borcanul" politistilor. Toata povestea incepe, de fapt, chiar din aceasta parcare aflata sub nasul politistilor.Dimineata, in zona amintita, niste lucratori de la "spatii verzi" s-au apucat sa tunda gardul viu din parcarea amintita si sa sape la radacina plantele. La un moment dat, unul dintre salahori a gasit in boschetul pe care-l tundea un capat de furtun armat, la care era atasat un robinet de tipul celor cu bila. Invartind de robinet, l-a izbit in nas un miros puternic de motorina amestecata cu benzina. Dorind sa vada cat de lung era furtunul, acesta a parcurs mai bine de cincizeci de metri, dar nu a gasit capatul. Imediat, au fost anuntati sefii ierarhici, apoi politia si jandarmii. Deplasandu-se la fata locului, oamenii legii au descoperit, mergand pe "ruta" furtunului, o instalatie artizanala de furat produse petroliere, montata pe conductele Petrotrans de benzina si motorina. Un excavator sosit intre timp a inceput sa sape in zona cepurilor. Cautand si alte indicii in zona, politistii au descoperit intr-o groapa acoperita cu un capac de scandura, camuflat cu iarba, o pompa de presiune actionata electric la 220 de volti. Stecherul si cablul de alimentare se aflau stranse colac in groapa, langa pompa. In acest perimetru au fost descoperite trei reductii artizanale montate pe conductele petroliere.

Pompa electrica alimentata cu un cablu lung de 150 de metri

Conform afirmatiilor politistilor aflati de fata, hotii umpleau rezervoarele masinilor in timp ce acestea erau trase in parcarea din fata "borcanului" politiei. Cautand tot felul de motive pentru stationarea in acel spatiu, uneori chiar in nasul politistilor de la "Rutiera", hotii se opreau fie sa verifice motoarele, fie sa-si umfle rotile de rezerva, fie sa se odihneasca. Intre timp, se pare ca nimeni nu-si putea inchipui ca furtunul era cuplat la rezervoare umplandu-le in timp foarte scurt. Tocmai de aceea existenta pompei de presiune era justificata, deoarece, daca pe conducte nu exista totusi presiune, pompa compensa acest lucru. Si oricum, durata stationarii vehiculelor cu care se fura combustibil trebuia sa fie cat mai scurta, pentru a nu atrage curiosii. Curios este insa altceva. Conform unor informatii confidentiale, am aflat ca pompa electrica ar fi fost alimentata cu un cablu lung de 150 de metri, care se cupla atunci cand era nevoie chiar de la o priza aflata in "borcanul" politistilor de la circulatie. Varianta folosirii unui minigenerator de energie electrica poate fi exclusa din cauza zgomotului produs de motorul de actionare, zgomot ce ar fi putut deconspira intreaga tarasenie. Intreband in stanga si in dreapta, am aflat de la niste politisti despre faptul ca, de mai multa vreme, "borcanul" respectiv nu mai era folosit de agentii de politie din terte motive, asa ca nu se puteau urmari miscarile celor care stationau vizavi, in parcare. Totusi, multi conducatori auto care tranziteaza zilnic zona, spre si dinspre sudul litoralului, spun ca agentii de politie de la "Rutiera" sunt omniprezenti in zona. Cum aceasta poveste pare a fi foarte complicata, existand supozitii care mai de care mai spectaculoase privind implicarea unor oameni ai legii in aceasta chestiune, se pare ca rezultatele anchetei demarate acum nu le vom afla foarte curand.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii