Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire a Grupului Geografic de Intercalibrare Marea Neagră, la Constanţa

ro

08 Sep, 2010 02:59 1077 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a găzduit ieri o întâlnire pregătitoare a factorilor interesaţi privind Grupul Geografic de Intercalibrare Marea Neagră (GIG Black Sea).

România, în calitate de coordonator al Grupului Geografic de Intercalibrare ape tranzitorii şi costiere Marea Neagră, trebuie să organizeze activitatea membrilor şi să raporteze Comisiei Europene stadiul sistemului de clasificare a apelor tranzitorii şi costiere şi a metodelor de identificare a stării ecologice. Întâlnirea s-a axat pe următoarele aspecte:

nominalizarea experţilor români pentru fiecare element biologic pentru ape tranzitorii şi costiere şi

revizuirea principalelor presiuni şi stabilirea corelaţiei cu elemente biologice de calitate. De asemenea, clarificări referitoare la metodologiile de evaluare, colectarea de noi date primare pentru seturile de date naţionale şi la nivel de Grup Geografic de Intercalibrare, analize statistice şi prelucrări de date pentru elaborarea limitelor dintre stările ecologice. La această întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai Administraţiei Naţionale Apele Române, ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Grigore Antipa" şi ai ABADL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii