Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție de urgență în Delta Dunării! O navă sub pavilion Barbados a eșuat pe Canalul Sulina

ro

05 Sep, 2024 19:56 200 Marime text
Nava tanc ATA OCEAN, sub pavilion Barbados. Foto: ANRAstăzi, în jurul orelor 13:50, nava tanc ATA OCEAN, sub pavilion Barbados, care naviga aval pe Canalul Sulina, în balast, a eșuat pe malul drept, la mila marină 17. Potrivit Autorității Navale Române, nava nu a reușit să se dezeșueze cu mijloace proprii, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unui remorcher.

Remorcherul Sulina 2, aparținând AFDJ Galați, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezesuării navei. Un ofițer din cadrul Căpităniei Portului Sulina a ajuns, de asemenea, la fața locului pentru a constata situația.

„Nu au fost înregistrate victime și nu s-au identificat urme de poluare. Toate sistemele navei sunt funcționale, iar echipajul se află în siguranță. Operațiunea de dezesuare este în desfășurare, iar cauza eșuării va fi stabilită în urma cercetărilor ulterioare.
În zonă, adâncimile sunt suficiente, iar șenalul navigabil este destul de lat, astfel încât traficul naval se desfășoară normal“  - au precizat reprezentanții ANR.

Incidentul vine la câteva zile după ce două nave maritime au intrat în coliziune tot pe Canalul Sulina, la mila 18. 

Citește și: 

Coliziune între două nave pe canalul Sulina. Ce spune ANR?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii