Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile polițiștilor rutieri în Constanța. Vitezoman surprins pe DN 2A cu 180 km/h

ro

07 Jul, 2024 14:11 309 Marime text


Sursa foto: IPJ Constanța





 
  • În contextul festivalului care se desfășoară în municipiul Constanța, în perioada 6-7 iulie a.c. polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune cu forte mărite pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranță, prin limitarea excesului de viteză și depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
 
Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din municipiul Constanța și a fost coordonată de ofițeri ai Direcției Rutiere din Poliția Română, potrivit IPJ Constanța.
 
În cadrul activităților derulate, 655 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 63 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
Conform sursei citate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.
 
Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 9 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.
 
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 16 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor vehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 7 iulie a.c., în jurul orei  00:45, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 
„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, spun polițiștii. 

 
Totodată, la data de 7 iulie a.c., în jurul orei  02:27, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Unirii din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. 
 
În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
De asemenea, la data de 6 iulie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii au identificat un șofer care a condus un autoturism pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 180 km/h pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.
 

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată”, menționează IPJ Constanța.

 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional.
 
Totodată, permisul de conducere al acestuia a fost reținut în vederea suspendării, pentru 120 de zile, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost retras.

Citește și
 Tânăr de 18 ani reținut pentru tâlhărieÎmpreună cu doi minori a deposedat de bunuri un bărbat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii