Iohannis – „Medicii au toată admirația și considerația mea“ O săptămână de la tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (video)
Iohannis – „Medicii au toată admirația și considerația mea“: O săptămână de la tragedia de la Spitalul
08 Oct, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2513
Marime text
- Bilanțul victimelor care se aflau internate în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța la momentul izbucniri incendiului a ajuns la zece.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice în dosarul privind incendiul de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Azi se împlinește o săptămână de la producerea tragediei, aceasta având loc în dimineața zilei de 01 octombrie 2021.
Bilanțul victimelor ajuns la zece.
Dosarul este instrumentat de procurorul Zafer Sadîc, din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
Într-o declarație publică, magistratul arată că a procedat la audierea persoanelor care să poată oferi informații despre ce s-a întâmplat în dimineața respectivă.
Sistemelul de înregistrare video, afectat
„Urmează să ridicăm documente pe care ni le vor pune la dispoziție reprezentanții spitalului ca să observăm dacă existau autorizațiile și avizele necesare pentru întreaga structură, pentru instalațiile folosite, cea electrică, cea de oxigen și pentru alte tipuri de instalație și aparatură ale spitalului. (...) Am ridicat, tot așa prin punerea la dispoziție de către reprezentanții spitalului, sistemele de înregistrare video ale camerelor din cele șapte saloane și de pe holul secției ATI. Sperăm să putem recupera din acestea pentru că, cel puțin, la prima vedere unul dintre aparatele ridicate este probabil deteriorat din cauza intervenției pompierilor, deoarece l-am găsit ud, plin de apă, și sperăm să putem recupera datele de pe hard disk. Fiecare salon era dotat cu camere de supraveghere video, așa încât fiecare pacient să poată fi monitorizat în permanență. Așa cum este configurația secției ATI toți pacienții sunt monitorizați atât video cât și pe baza semnalmentelor, tot ceea ce înseamnă temperatură, saturație, tensiune arterială și alte date ale pacienților care le-ar putea indica celor din secție dacă pacientul se simte bine, sau dacă are probleme“, a mai spus magistratul.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă susțintă la Cernavodă, județul Constanța, președintele României, Klaus Iohannis a făcut precizări, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, despre siguranța spitalelor din România.
Presiune nemaintâlnită pe întregul sistem de sănătate
„Sunt medici foarte buni, personal medical foarte bun și ei au toată admirația și considerația mea, dar din cauza crizei sanitare care pune o presiune nemaintâlnită pe întregul sistem de sănătate, pe spitalele din România, din păcate, am avut accidente, dar aceste accidente, în unele situații, sigur ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat.
Este aboslut regretabil și ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanța arată că, pe de-o parte medicii stau 24 din 24 ca să îngrijească bolnavii și, pe de altă parte, dintr-un accident se pot întâmpla astfel de catastrofe.
Dar, de aici să nu tragem concluziile greșite - spitatele din România, așa cum sunt ele, funcționează cu un personal dedicat, care lucrează nu doar pentru a proteja pacienții, ci și pentru a-i face bine”, a mai declarat președintele României, Klaus Iohannis.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
ZIUA LIVE. „Mi s-a luat dreptul să aflu dacă mama mea, până la urmă, se făcea bine“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii