Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iorguş a făcut un oraş despre care s-a auzit în lume"

ro

18 Nov, 2008 03:10 686 Marime text

Periplul prim-vicepreşedintelui PD-L, Theodor Stolojan, în judeţul Constanţa s-a încheiat, în cursul serii de duminică, în localităţi ale Colegiului 5. Însoţit de candidaţii PD-L din zonă, Theodor Stolojan a vizitat localităţile Tuzla, 23 August şi Pecineaga.

La Tuzla, caravana PD-L a poposit în faţa sediului filialei partidului, unde Theodor Stolojan şi candidatul Colegiului 5, la Camera Deputaţilor, Zanfir Iorguş, au discutat despre problemele cu care se confruntă locuitorii de la sate - pensiile mici şi lipsa unui sistem de irigaţii corespunzător.

O primire extrem de călduroasă au făcut-o „portocaliilor" locuitorii de la 23 August şi Dulceşti. Sala Casei de Cultură din comună a fost neîncăpătoare, iar primarul Mugurel Mitrana, gazda întânirii, i-a chemat pe locuitorii din 23 August şi Dulceşti să fie, pe 30 noiembrie, alături de candidaţii Colegiului 5, la Camera Deputaţilor, Zanfir Iorguş, şi Colegului 2, la Senat, Dorel Onaca.

Theodor Stolojan le-a vorbit sătenilor aflaţi în sală despre necesitatea votării candidaţilor în zonă, mai ales că ambii sunt constănţeni. „Zanfir Iorguş a făcut din Mangalia un oraş despre care s-a auzit în întreaga lume. El merită încrederea dumneavoastră", a declarat Stolojan.

În continuare, prim-vicepreşedintele PD-L a prezentat câteva puncte din programul de guvernare al partidului. „Vom forma un guvern al PD-L şi, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, vom fi o echipă care va scoate România din criza actuală. Aţi văzut ce înseamnă mafia din Constanţa, un primar care a făcut potecă la DNA pentru toate potlogăriile pe care le face. Avem nevoie ca oamenii să ne acorde încrederea, pentru ca aceşti oameni să dispară", afirmă Theodor Stolojan.

Acesta le-a promis viitorilor votanţi că, de la 1 ianuarie 2009, vor avea o pensie minim garantată de 350 de lei (declarând că 1,2 milioane de pensionari, foşti angajaţi ai CAP-urilor, au în prezent venituri de 30 - 40 de lei/lună). PD-L-ul va garanta mărirea alocaţiei de stat pentru copii până la 100 de lei, scutirea de impozite pe profit pentru investitorii care vor crea noi locuri de muncă, repartizarea echitabilă a resurselor de la bugetul de stat pentru toate primăriile, nu doar pentru cele cu primari de o anumită coloratură politică.

„Nu suntem de acord cu propunerea lui Mircea Geoană, liderul PSD, de a «ierta» fiscal pe nenorociţii care au scos bani din România. Vrea să îi albească pe foarte mulţi dintre membrii PSD, foşti miniştri, care bat acum drumurile la DNA. Iată de ce PSD numai trebuie să ajungă la guvernare, până când nu devine un partid de oameni cinstiţi", a concluzionat Stolojan.

Finalul periplului în Colegiul 5 a avut loc la Pecineaga, la biserica satului, unde Mariana şi Zanfir Iorguş au fost, pentru a zecea oară, naşi de botez pentru un micuţ al unor tineri din cea mai săracă zonă a localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii