Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța anunță măsuri pentru siguranța minivacanței de Sfânta Maria și Ziua Marinei (VIDEO)

ro

14 Aug, 2024 18:03 197 Marime text
foto: IPJ Constanța
 
Pentru a asigura desfășurarea în condiții de maximă siguranță a minivacanței prilejuite de Ziua Marinei și sărbătoarea Sfintei Maria, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au implementat măsuri de securitate extinse în județul Constanța.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a dispus un dispozitiv amplu de securitate, ce va include peste 550 de polițiști. Aceștia vor fi echipați cu 250 de autospeciale și vor utiliza 15 aparate radar pentru a asigura siguranța publică și a preveni incidentele. Prezența patrulelor de poliție va fi activă în întreaga zonă. 

În paralel, peste 180 de jandarmi vor fi mobilizați pentru a supraveghea desfășurarea evenimentelor organizate atât în municipiu, cât și în județul Constanța. Acest contingent va avea rolul de a menține ordinea publică și de a interveni prompt în cazul oricăror situații de urgență sau incidente.

Autoritățile locale se angajează să asigure un climat de siguranță maximă pe durata acestei minivacanțe, contribuind astfel la buna desfășurare a festivităților și la confortul tuturor participanților.
 

Ce spune comisar șef de poliție Nicolae Simion adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța:
 

Pentru mini vacanța plejuită de Ziua Marinei române și Sărbătoarea Sfintei Maria, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri specifice în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică, astfel încât aceasta să se desfășoară în siguranță. 

În perioada următoare va avea loc un aflux important de persoane pe litoralul mării negre ceea ce impune adaptarea corespunzătoare a activității specifice desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, astfel: în județul Constanța vor acționa zilnic peste 550 de polițiști din structurile operative folosind aproximativ 250 de autospeciale și 15 aparate radar pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Dispozitivele de ordine și siguranță publică organizate în această perioadă vor fi amplasate și adaptate în funcție de evoluția situației operative și vor acționa pentru asigurarea și menținerea climatului de siguranță publică asigurându-se o prezență activă și patrulelor de poliție, de asemenea se vor identifica măsurile specifice de ordine publică pentru asigurarea de intervenții prompte pentru gestionarea corespunzătoare a oricărui spațiu de risc

Totodată, va fi asigurată intervenția la evenimentele semnalate prin sistemul național unic apeluri de urgență 1 1 2.

Polițiștii rutieri vor acționa pe tronsoanele de drum intens circulate în scopul prevenirii accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluilizării circulației și combaterii vitezei excesive, aparatele de măsurarea vitezei urmând a fi folosite la capacitate maximă.

De asemenea, vor acționa pentru depisarea și luarea măsurilor legale față de conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În această perioadă, în zona penisulară a municipiului Constanța vor fi impuse restricții de trafic.




foto-video: IPJ Constanța 

 
 


Citește și:

Ziua Marinei 2024. Programul complet al evenimentelor de la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii