Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Polițiștii, pe străzi, pentru pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au dat sute de amenzi, iar 11 șoferi au fost lăsați pietoni

ro

10 Jun, 2024 15:28 428 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

La data de 8 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, acțiunea s-a desfășurat pe principalele drumuri naționale și județene și a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 72.000 de lei.

Dintre acestea, aproximativ 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 11 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

De asemenea, au fost oprite din a circula șase de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii