Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Razie, în municipiu. Peste 150 de amenzi, aplicate de polițiști, în doar o noapte!

ro

25 Jun, 2024 13:48 283 Marime text


În noaptea de 22 spre 23 iunie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie pentru menținerea climatului optim de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și a traficului și consumului de substanțe interzise.
 
Potrivit comunicatului de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, la razie au participat peste 150 de polițiști, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 929 de persoane, 718 dintre acestea fiind verificate prin aplicația eDac.
 
De asemenea, au fost controlate 782 de vehicule și 109 locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc și parcuri.
 
Au fost testați cu aparatul etilotest 234 de șoferi și 24 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 171.000 de lei.
 
Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, șapte șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru conducere sub influența alcoolului, neacordare de prioritate și nerespectarea culorii semaforului.
 
De asemenea, au fost oprite din a circula șapte vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
 
Concomitent, au fost retrase trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost constatate trei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Infracțiuni la regimul rutier
 
Polițiștii spun că la data de 22 iunie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care circula pe strada șoseaua Mangaliei.
 
Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea.
A fost, ulterior, interceptat în trafic.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul, un bărbat de 30 de ani, are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
De asemenea, potrivit IPJ Constanța, la data de 23 iunie a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat o femeie, de 67 de ani, care a condus un autoturism, pe strada I.L. Caragiale, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Județul Constanța Un bărbat din Medgidia și-ar fi dat foc la casă, după un conflict spontan cu soția. Ce spun polițiștii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii