Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Razii ale polițiștilor, în weekend. A curs cu amenzi și alte sancțiuni

ro

12 Aug, 2024 10:50 343 Marime text



Sursa foto: IPJ Constanța


 
  • În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise, potrivit IPJ Constanța.
 
Astfel, conform sursei, peste 2.080 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 765 de evenimente, dintre care 963 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.405 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 888.000 de lei.
 
Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.
 

„Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 99 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise, dar și pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 
De asemenea, au fost oprite din a circula 84 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate”, mai transmit polițiștii.
 
Bilanț Blocada
 
În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 174 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate aproximativ 4.000 de persoane și verificate 1.700 de vehicule.
 
Totodată, 554 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 165 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 

„În cadrul activităților desfășurate, au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel național, au fost dispuse 3 măsuri preventive și au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației rutiere”, menționează sursa.

 
Astfel, la data de 9 august a.c., în jurul orei 23.45, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 49 de ani, care ar fi condus un autoturism. pe strada Principală din comuna Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, se arată de către sursa citată .
 
La data de 11 august a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 46 de ani, care ar fi condus un autoturism pe D.C. 83, în comuna Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
De asemenea, la data de 11 august a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Secția 2 Poliție Vama Veche - 2 Mai au identificat un bărbat, de 62 de ani, care ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
În toate cazurile, cercetările sunt continuate de polițiști.
 
 
 
 Citește și
 IPJ Constanța Foc de armă tras în Vama Veche. Vinovații, găsiți în cadrul acțiunii „Blocada”! (FOTO)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii