Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:58 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, audiat de DNA Arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, în faţa procurorilor

ro

13 Jul, 2016 00:00 6310 Marime text
 

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, a fost chemat, ieri-dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul cărţilor scrise în penitenciar. Avocatul său este Victor Popescu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Înaltul prelat a girat, alături de ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, cărţile scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, condamnat de două ori la câte trei ani de închisoare. Este vorba despre cărţile „Iubirea milostivă şi mântuitoare“ şi „Muntele Athos, patria ortodoxiei“, care au primit recomandări de la cei doi înalţi prelaţi.
 
De altfel, Ministerul Justiţiei anunţase că doi înalţi prelaţi, ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, şi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, sunt cei care au girat cărţile scrise de Gigi Becali.
 
ÎPS Teodosie, decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius”, a girat temele religioase abordate de doi deţinuţi, Gigi Becali şi Gabriel Bucică, cel din urmă fiind un preot vasluian, misionar în Arhiepiscopia Tomisului. Ambii beneficiază de reducerea pedepsei şi de liberare condiţionată datorită volumelor elaborate şi publicate în timpul detenţiei.

Becali a fost eliberat condiţionat

Există informaţii potrivit cărora, imediat după publicarea listelor cu profesorii universitari care au girat „lucrările ştiinţifice“ ale puşcăriaşilor, în Arhiepiscopia Tomisului a început să circule zvonul că George Becali ar fi dat 30.000 de euro pentru ca ÎPS Teodosie să-i facă recomandarea atât pentru carte, cât şi pentru deplasarea de la Penitenciarul Poarta Albă la Catedrala din Constanţa, cu o maşină a Arhiepiscopiei (această cerere a fost respinsă de Judecătoria Medgidia).
 
Latifundiarul Becali a fost eliberat condiţionat, după ce a executat mai puţin de doi ani de închisoare, tocmai fiindcă a fost un scriitor prolific în spatele gratiilor. Conform legii, se consideră 30 de zile executate din pedeapsa cu închisoarea pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.

DNA a deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deţinuţi

La 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deţinuţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată.
 
Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane, care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii