Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. ISU Constanța Plan roșu de intervenție la Hotelul Crișana din Olimp! Mai multe persoane ce acuză dureri abdominale, transportate la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Sep, 2024 07:35 5472 Marime text


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au fost alertați în această dimineață, 26 septembrie 2024, cu privire la opt persoane ce prezintă vărsături și dureri abdominale cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani preluați de la hotel Crișana din Stațiunea Olimp de către ATPVM Mangalia și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța pentru a fi transportați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Alte persoane care s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Mangalia vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța de către ATPVM Port.

Se deplasează și ATPVM Medgidia către Hotel Crișana din Olimp.

Începând cu ora 07.02 se activează planul Roșu pentru Hotel Crișana, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

UPDATE - ISU Constanța:

„Planul rosu se dezactivează începând cu ora 08:15”, au mai transmis reprezentanții ISU Constanța.


UPDATE 2 - ora 9.35 - Declarațiile managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța:

„În cursul acestei dimineți, după ora 7.00, s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța 19 persoane cu toxiinfecție alimentară. Este tabloul specific acestei afecțiuni, cu vărsături în principal, dureri abdominale și cu scaune diareice modificate. Au fost evaluați, o parte dintre ei sunt deja internați, toți sunt perfuzați, dar o parte care se simt mai bine, probabil că după perfuzie vor fi trimiși către domiciliu. Pacienții sunt veniți dintr-un hotel din sudul litoralului”, transmite managerul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. 




UPDATE 3 - ora 9.58 - Declarațiile unui pompier din cadrul ISU Constanța:

„Noi am fost solicitații în jurul orei 5.30 pentru a interveni la un hotel din stațiunea Olimp unde am fost sesizați asupra faptului că mai multe persoane prezintă stare de rău, dureri abdominale și vărsături. La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de intervenție din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și din partea Serviciului Județean de Ambulanță pentru a gestiona situația de la fața locului. În urma investigării de la locul solicitării, către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost transportate 18 persoane pentru investigații medicale amănunțite. Totodată, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, acesta fiind dezactivat la ora 8.15”, declară un pompier.




UPDATE 4 - ora 10.20 - Protecția Consumatorului, în control la Hotel Crișana:

La Hotelul Crișana din stațiunea Olimp, județul Constanța, au ajuns mai mulți comisari din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

UPDATE 5 - ora 11:50:

La hotel erau cazați studenți sau angajați ai SRI.

UPDATE 6 - ora 12.30 - Oficial de la SRI:

„În legătură cu situația de la hotelul Crișana din Olimp, vă precizăm că încă de la prima sesizare, au fost demarate verificări de către structurile competente pentru a fi stabilită cauza care a dus la semnalarile multiple de greață și stare de rău a persoanelor care se aflau în unitatea de cazare. Verificările epidemiologice și sanitare sunt în curs de desfășurare, iar toți pacienții inclusiv cei care au necesitat internare, sunt stabili și nu au fost înregistrate cazuri grave”, precizează SRI.



Citește și:
Iată cui aparține Hotel Crișana din Olimp! Mai mulți tineri au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu vărsături​









Citește și:
Știri Constanța: UPDATE. Intervenție de urgență a pompierilor la un apartament din Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii