Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea“ a lansat un avertisment la adresa constănţenilor

ro

12 Aug, 2014 00:00 1194 Marime text
Dat fiind faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia, începând de astăzi şi până joi, vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) avertizează populaţia cu privire la riscurile pe care le impun arderile necontrolate.
De la începutul anului şi până în prezent, pe teritoriul judeţului Constanţa s-au înregistrat 114 arderi necontrolate, iar cauza probabilă care a stat la baza producerii acestor evenimente este (în procent de 46%) aruncarea la întâmplare a resturilor de ţigară. De aceea, specialiştii ISU „Dobrogea“ fac apel la cetăţeni să folosească locurile special amenajate pentru fumat şi să se asigure că jarul este stins înainte de a arunca ţigările.
În ceea ce priveşte arderea miriştilor, a resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate, cetăţenii sunt informaţi că, în perioadele de caniculă şi de secetă prelungită, aceste acţiuni sunt interzise şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.
De asemenea, folosirea autovehiculelor de transport sau a maşinilor şi a utilajelor agricole fără dispozitive ori site parascântei, în situaţiile în care reglementările tehnice prevăd aceasta, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1. 000 de lei.
În timpul campaniei de recoltare a cerealelor păioase, cadrele inspecției de prevenire vor controla modul de respectare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, aplicând sancţiuni contravenţionale acolo unde nu se respectă prevederile legale, precizează reprezentanţii ISU „Dobrogea“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii