ISU Dobrogea Imobilul afectat de incendiul devastator din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu
ISU Dobrogea: Imobilul afectat de incendiul devastator din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu„În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire (la faza de proiect) a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu“ - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.
Reamintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri.
Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu.
Sursa foto: ZIUA de Constanța„Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, cu un total de 105 apartamente. Am alocat 35 de autospeciale cu apă și spumă, cu medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțe de la Ialomiț și Călărași. Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare și îndepărtarea elementelor specifice. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate 250 de persoane, din care 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate prin autospecialele de lucru la înălțime. Mulți au fost pe terasa blocului. Incendiul a fost inițiat din parcarea blocului. Elementele care au stat la inițierea și dezvoltarea focului vor fi stabilite ulterior. Au fost șase persoane asistate medicale inițial, dar și fiecare persoană evacuată în parte este evaluată. Ar fi vorba de 36 de autoturisme avariante, dintre care 25 în subsol”, a spus colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Constanța.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp