Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Tulcea Specialiștii ANM au emis două avertizări cod portocaliu de fenomene meteo severe. Iată ce măsuri s-au luat

ro

29 Aug, 2024 15:39 207 Marime text
foto cu rol ilustrativ
 
  • ​În cursul acestei zile, specialiștii ANM au emis două avertizări cod portocaliu de fenomene meteo severe ce urmau a se manifesta pe raza județului Tulcea.
     
În cursul acestei zile, specialiștii ANM au emis două avertizări cod portocaliu de fenomene meteo severe ce urmau a se manifesta pe raza județului Tulcea, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Prima avertizare de cod portocaliu ce vizau fenomene meteo urmau să se manifeste prin averse torențiale care vor depăși 25-40 l/mp., descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină, pentru localitățile Valea Nucarilor, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Chilia Veche, Nufăru, Beștepe, Crișan, C. A. Rosetti și Maliuc din județul Tulcea. Intervalul orar vizat de fenomenele meteo periculoase a fost 11:15 - 12:20, iar a doua avertizare de vreme severă manifestată prin averse torențiale care vor depăși 25-40 l/mp., descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină, pentru localitățile Macin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Nalbant, Izvoarele, Văcăreni, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu, Ceatalchioi, în intervalul orar 12:05 - 13:00.

Măsurile dispuse în ambele situații a fost ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea să transmită mesaje RO-Alert pentru zonele vizate de atenționările meteorologilor, iar în cazul localității Horia, pe sectorul de drum al DN 22F, între localitatea Horia și Popasul Căprioara să fie dislocate forțe și mijloace aparținând Detașamentului de Pompieri Tulcea constând într-un echipaj format din 5 subofițeri cu o autospecială de stingere, un autospecială de primă intervenție și comandă cu două ambarcațiuni gonflabile, concomitent fiind angrenat în sprijin și un echipaj de la Poliția Rutieră din cadrul IPJ Tulcea și alertat SVSU Horia. Măsurile dispuse au fost preventive în cazul unei situații de urgență și pentru ca timpul de răspuns și intervenție în cazul producerii unor viituri pe tronsonul de drum menționat, să fie cât mai scurt posibil astfel încât siguranța participanților la trafic să fie una ridicată.

Retragerea din dispozitiv a fost efectuată după ce pericolul de viituri a dispărut în urma îmbunătățirii condițiilor meteo.

„Menționăm că pe timpul producerii fenomenelor meteo severe nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Județul Tulcea: Inundații în localitatea Malcoci. ISU nu a primit nicio sesizare! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii