Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jaf de peste 300.000 de euro

ro

12 Nov, 2008 00:00 4335 Marime text

seif.jpgPoliţiştii sunt convinşi că atacatorii au acţionat la pont

Concubina unui om de afaceri din Hârşova a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost atacată de doi necunoscuţi care purtau cagule. Atacatorii au furat din seiful încastrat în perete suma de 140.000 de euro şi 720.000 de lei. Poliţiştii încearcă acum să-i identifice pe autorii faptei.

Jaful a fost comis luni după-amiază, în jur de ora 16.30. Fapta poate fi caracterizată ca deosebit de gravă, atât prin modul în care a fost comisă, cât şi prin prejudiciul produs. Ar putea fi asemănată cu jaful de la Pomacost, unde un seif cu o sumă uriaşă de bani a dispărut cam în aceeaşi manieră. Victima este Adriana Socaci, de 29 de ani, din Hârşova, concubina lui Marian Chiocaru, de 36 de ani, un om de afaceri din localitate. În după-amiaza zilei de luni, 10 noiembrie, femeia s-a întors acasă. A descuiat uşa apartamentului său, situat la parter, şi a închis-o în urma ei. În secunda următoare, doi indivizi, care probabil o aşteptau pe casa scării, au bătut la uşă. Tânăra a deschis. Cei doi, cu feţele acoperite de cagule, au întrebat-o dacă ea este Adriana Socaci. În momentul în care a răspuns afirmativ, au împins-o în apartament, au bătut-o, au legat-o cu un cablu electric de calorifer şi s-au repezit direct la seiful încastrat în peretele sufrageriei. L-au dat jos, l-au aşezat pe prelata pe care o aduseseră cu ei şi au reuşit să-l târască până pe casa scării. Şi-au dat însă seama că seiful, care cântărea câteva sute de kilograme, este mult prea greu şi nu vor reuşi să ajungă până la maşină cu el. Aşa că l-au abandonat pe scară şi s-au întors în apartament. I-au pus femeii cuţitul la gât, au bătut-o cu pumnii şi picioarele, au băgat-o în cadă şi au dat drumul la apă, toate acestea cu intenţia de a smulge de la ea cheile seifului şi cifrul. Totul a durat numai şase-şapte minute. Au golit apoi casa de bani de toate sumele găsite în interior, respectiv 140.000 de euro şi 720.000 de lei, şi au dispărut.

dsc_0037.jpgCe căutau banii în seif?

Adriana Socaci a ajuns la spitalul din localitate în stare gravă. Medicii din Hârşova au decis să fie transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a rămas internată în Secţia Terapie Intensivă. Victima a suferit un traumatism cranio-facial şi are câteva coaste rupte. Poliţiştii încearcă acum să stabilească idnetitatea celor doi bărbaţi, lucru deloc uşor, având în vedere că victima este confuză şi cei doi aveau feţele acoperite de cagule. Cu greu au reuşit să stabilească până şi suma de bani sustrasă, având în vedere că declaraţiile victimei erau contradictorii. Iniţial a precizat o sumă mult mai mare, apoi una foarte mică. Abia după ce a discutat cu concubinul său s-a decis asupra celor 140.000 de euro şi 720.000 de lei. Principala întrebare la care trebuie să răspundă anchetatorii este ce făceau ce doi cu o asemenea sumă de bani în casă, în loc să o depună la bancă. Marian Chiocaru şi concubina sa deţin împreună firma SC Util Adimar SRL, pe care au înfiinţat-o în 2007, în Hârşova. Societatea are un capital social de 5.000 de lei şi se ocupă cu comerţul cu ridicata al maşinilor agricole, echipamentelor şi furniturilor. Administratorul firmei este Marian Chiocaru, iar în 2007 societatea a avut o cifră de afaceri de 656.529 lei. Bărbatul se ocupă, în plus, cu fel de fel de afaceri cu terenuri şi sedii ale fostelor CAP şi IAS, pe care le cumpără şi le revinde. Adriana Socaci este, totodată, patroana firmei Geo Serv-Trans SRL, firmă pe care a înfiinţat-o în 2005, cu un capital social de 200 de lei. Principalul obiect de activitate alacesteia sunt transporturile rutiere de mărfuri. În 2006, firma a avut o cifră de afaceri de 21.228 de lei, iar un an mai târziu de 2227.321 lei. Cercetările în cauză au fost preluate de Serviciul de Investigaţii Criminale. Pentru moment, anchetatorii sunt singuri asupra unui aspect: indivizii au acţionat la pont. Ştiau sigur că în acea locuinţă se află un seif şi că acesta este plin de bani. Prin urmare, autorii fac parte din anturajul celor doi. Deja a fost alcătuit un cerc de suspecţi, iar cercetările în cauză continuă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii