Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii tulceni au promovat măsuri de siguranță în rândul elevilor

ro

14 Jun, 2024 09:46 437 Marime text
Sursa foto: IJJ Constanța

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare în rândul elevilor de laŞcoala Gimnazială DorobanțușiŞcoala Gimnazială I.L.Caragiale menite să crească gradul de conștientizare a măsurilor de siguranță în rândul elevilor.
 
Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcean, temele abordate de către jandarmi au fost următoarele:prevenirea faptelor antisociale, a delincvenţei juvenile, prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, prevenirea fenomenului de bullying, dar și conștientizarea cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.
 
Elevii au fost informați cu privire laprincipalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra lor,principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare. De asemenea, aceștia au aflat ce reprezintă o infracțiune și de la ce vârstă un minor poate răspunde penal pentru infracțiunea săvârșită.
 
În cadrul acestei inițiative, jandarmii au prezentat elevilor diverse măsuri de siguranță esențiale pentru protecția lor zilnică. Copiii au fost informați despre cum să reacționeze în situații de urgență, cum să recunoască potențiale pericole și cum să solicite ajutorul autorităților în mod eficient. De asemenea, au fost oferite sfaturi utile despre comportamentul adecvat în incinta școlii și în drumul către și de la școală.

Jandarmeria Tulcea a anunțat că va continua să desfășoare astfel de activități educative în rândul elevilor.

Citește și:
Angajări Constanța Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii