Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:47 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecator „unicat" la Constanta Doina Draguinea, exclusa din magistratura

ro

10 Jun, 2010 03:29 6481 Marime text
cap_10.jpgDoina Drăguinea urma să plece la Tribunalul Bucureşti, începând cu data de 15 iunie

Caz unic în magistratura constănţeană. Exact când se pregătea să plece la Tribunalul Bucureşti, judecătoarea Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, a fost exclusă din magistratură, pentru grave abateri disciplinare. Hotărârea a fost luată în cursul zilei de ieri de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii şi poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.

Dacă magistratul îşi va exercita dreptul la recurs, va fi automat suspendată din funcţie. În caz contrar, fostul preşedinte al Tribunalului Constanţa va fi exclus din magistratură după ce hotărârea va rămâne irevocabilă. CSM a găsit-o vinovată pe Doina Drăguinea de săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolele 99 literele h) şi i) din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile. La sfârşitul lunii octombrie 2009, conducerea Curţii de Apel Constanţa, a sesizat CSM cu privire la gravele abateri ale judecătoarei Doina Drăguinea, care, timp de cel puţin trei ani, a ascuns faptul că nu a redactat cu lunile motivările hotărârilor date în dosare, motivări care ar fi trebuit, potrivit legii, să fie redactate în maxim 30 de zile. După cum se arăta într-un comunicat de presă al Curţii de Apel, Doina Drăguinea era acuzată că a redactat cu mult peste termenul legal un număr considerabil de hotărâri judecătoreşti, situaţia durând de cel puţin trei ani, însă fiind ascunsă de însuşi magistratul în discuţie. Astfel, se mai arăta în comunicat, fostul preşedinte al Tribunalului ar fi încercat să-şi ascundă „restanţele", prezentând o situaţie neconformă realităţii. În calitate de preşedinte de instanţă la vremea respectivă, magistratul în discuţie era cel care avea sarcina de a transmite situaţia redactărilor către Ministerul Justiţiei, însă omitea sistematic să se treacă pe lista „restanţierilor" la motivări. Nu este deloc de trecut cu vederea faptul că, la sfârşitul lunii mai, judecătoarea a solicitat CSM să fie delegată la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea i-a fost aprobată, iar pe 15 iunie Drăguinea ar fi trebuit să aibă parte de un nou început, nepătat, în instanţele din capitală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sophia 15 Jun, 2010 10:53 astfel de "judecatori" impart dreptatea la constanta. rusine CSM-ului ca-i tolereaza. sunt multe astfel de "specimene" care ar trebui de mult timp sa fie excluse din magistratura!!!