Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care i-a ridicat controlul judiciar lui Nicuşor Constantinescu a depus o contestaţie la CSM (rechizitorii)

ro

10 Sep, 2015 00:00 2393 Marime text
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, nemulţumit de calificativul „Bine“, acordat la evaluarea activităţii profesionale desfăşurate în perioada 2011 - 2013. În acest sens, judecătorul a formulat o contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a fost amânată.
 
Corneliu Bogdan Ion Tudoran a fost numit judecător prin decret prezidenţial, semnat în luna noiembrie 1995 de Ion Iliescu, pe atunci preşedinte al României. În luna iunie a anului 2002, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, „pentru contribuţia importantă pe care a adus-o la înfăptuirea actului de justiţie şi rezultatele meritorii obţinute în activitate“, potrivit legex.ro, Corneliu Bogdan Ion Tudoran a primit diploma „Meritul judiciar“ clasa a II-a. Potrivit jurnalul.ro, judecătorul a fost secretar de stat în Ministerul Apărării la finele anilor ’90, a fost coleg cu Traian Băsescu, fostul preşedintele al României, în cabinetul lui Mugur Isărescu, şi l-a avut în atenţie pe Adrian Năstase (condamnat în dosarul Trofeul Calităţii).

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Corneliu Bogdan Ion Tudoran este cel care, anul trecut, i-a ridicat, printr-o decizie definitivă, controlul judiciar lui Nicuşor Constantinescu, pe când acesta se afla în Statele Unite ale Americii. Înainte de a lua această decizie, Tudoran a dispus citarea lui Constantinescu la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii. Tot el a încuviinţat efectuarea unei adrese către Poliţia Judeţului Constanţa, ca organ învestit cu supravegherea şefului CJC, prin care să precizeze data la care acesta a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat părăsirea ţării, termenul la care acesta trebuia să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a inculpatului sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării. Mai mult decât atât, judecătorul dispusese trimiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie, cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014 emise în dosarul nr. 179/P/2013, privindu-l pe Constantinescu, prin care s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României. Mai exact, judecătorul a cerut efectuarea unor verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe.
 
Rămâne cu Suciu
 
În altă ordine de idei, ieri, şeful CJC s-a aflat la sediul Tribunalului Constanţa, unde a formulat o nouă cerere de recuzare a judecătoarei Iulia Cezara Suciu. Solicitarea a fost depusă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal. Tot Suciu are spre soluţionare şi dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de fundaţiile Fantasio şi Thalia.

Citeşte şi

UPDATE 2. Cererea a fost respinsă
Judecătoare Iulia Cezara Suciu, recuzată de Nicuşor Constantinescu


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu

Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu

Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii