Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:34 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la 11 ani de detenţie

ro

19 Dec, 2015 00:00 2893 Marime text
Judecătorul Leornard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanța, a decis, ieri, condamnarea definitivă a fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, la 11 ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.
 
Tot în prezenta cauză, Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie. Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
De asemenea, SC Romeco Internaţional Service Company SRL Năvodari a fost condamnată la dizolvare şi la plata unei amenzi penale de 500.000 de lei. Instanţa a dispus confiscarea specială a mai multor bunuri, printre care se află o semiremorcă, adaptată special pentru disimularea rezervoarelor metalice. De asemenea, inculpaţii au mai fost obligaţi la plasa sumei de 716.300 de lei, din care TVA - 729.780 de lei şi impozit pe profit - 286.520 de lei, la care se adaugă plata accesoriilor (dobânzi şi penalităţi de întârziere) la data plăţii efective.
 
Cei mai sus precizaţi au fost obligaţi la plata către partea civilă SC Conpet SA a sumei de 93.841,65 de lei (contravaloarea a 31 de tone de ţiţei sustrase în data de 31.05.2013), a sumei de 111.027,27 de lei (contravaloarea a 36 de tone de ţiţei sustrase în data de 3.06.2013), a sumei de 585.977,25 de lei (contravaloarea a 190 de tone de ţiţei sustrase în data de 4.06.2013 şi de 5.06.2013), a sumei de 17.289,32 de lei reprezentând contravaloarea lucrărilor de dezafectare a instalaţiei artizanale şi pentru aducerea conductei în starea iniţială.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform procurilor, inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi îl transvazau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii