Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții domiciliare la un bărbat suspectat că ar fi păcălit Primăria Costinești. Ar fi cerut bani pentru cazarea a 50 de cetățeni ucraineni

ro

28 May, 2024 15:20 741 Marime text
Foto ilustrativă
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Două percheziții au fost efectuate ieri, 27 mai 2024, la domiciliul unui bărbat suspectat că ar fi cerut - spun procurorii - sume bani de la Primăria Costinești, județul Constanța, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de cazare și hrană pentru 50 de cetățeni ucraineni, în cuantum de 116.750 lei.

Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia

La data de 27.05.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de efectuare a două percheziții la domiciliul suspectului:
 
- I.C., din jud. Constanța, cercetat, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 244 alin.(1) și (2) C.pen., cu aplic. art.35 alin.(1) C.pen. și art. 326 alin.(1) C.pen., ambele cu aplic. art.38 alin.2 din Codul penal.
 
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în perioada august-decembrie 2022, suspectul a indus în eroare reprezentanții autorităților locale din cadrul Primăriei Costinești, prin formularea și depunerea a cinci cereri prin care a solicitat și obținut decontarea pe nedrept a cheltuielilor de cazare și hrană în cuantum de 116.750 lei, pentru un număr de 50 cetățeni ucraineni, care fie nu sunt înregistrați în evidențele administrate de Poliția de Frontieră, fie nu s-au aflat pe teritoriul României pe întreaga perioadă în care au fost declarați găzduiți, prezentând ca adevărată împrejurarea falsă că aceștia ar fi fost găzduiți în imobilul proprietatea sa.
 
În cauză au fost puse în executare un număr de două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate și ridicate bunuri și înscrisuri utile urmăririi penale“.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

IPJ Constanța Percheziții domiciliare la o femeie suspectată de înșelăciune și uz de fals. Vezi cum ar fi încercat să împiedice executarea silită
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii