Legături periculoase Vincentelli - Calapod Italieni acuzaţi de mituirea fostului primar din Năvodari
Legături periculoase Vincentelli - Calapod: Italieni acuzaţi de mituirea fostului primar din NăvodariLuat cu cătuşele din trafic şi băgat în duba Poliţiei de faţă cu soţia şi copiii săi, cetăţeanul italian Roberto Vincentelli - afacerist venit să prospere în Năvodari în urma unui „business" cu groapa de gunoi - va fi judecat pentru fapte de corupţie. Alături de Vincentelli a fost deferit instanţei şi fostul primar al oraşului Năvodari, pedelistul Tudorel Calapod. Interesant este faptul că, în urma repartizării aleatorii, dosarul celor doi a ajuns în atenţia aceluiaşi judecător care l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe un alt pedelist celebru, acuzat tot de fapte de corupţie, Marius Ciobanu.
Procesul italianului va începe pe data de 6 octombrie, de la ora 9.00, la completul Fond Corupţie 1, prezidat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele Tribunalului Constanţa. După ce cu două seri înainte sosise în media „bomba" că afaceristul din Italia a fost ridicat de Poliţia Rutieră Cernavodă şi dus cu mascaţii la Parchetul Tribunalului Constanţa, ieri a sosit o nouă veste-şoc în cazul italianului cu groapa de gunoi: nu numai că urma să fie dus la arestare, cu propunere din partea procurorilor de a i se emite mandatul pentru 29 de zile, dar businessman-ul a şi fost deferit instanţei, pentru fapte de corupţie. Şi pentru ca lucrurile să fie cu adevărat bune, alături de Vincentelli a fost trimisă în judecată şi soţia lui, Manuela Ştefania Marinescu, dar şi fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod.
Numărul 12226/118/2011, pentru italian
De asemenea, a fost pusă sub acuzare şi persoana juridică Ecological Center SA, firma afaceristului italian. Dosarul a fost înregistrat ieri după-amiază pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, primind numărul unic 12226/118/2011, cu prim termen de judecată la data de 6 octombrie. Aşa cum menţionam anterior, în urma repartizării aleatorii, dosarul a ajuns în atenţia vicepreşedintelui Tribunalului Constanţa, magistratul Teodor Viorel Gheorghe. De altfel, judecătorul a devenit cunoscut după ce a pronunţat sentinţa-unicat prin care un alt pedelist, Marius Ciobanu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare efectivă în penitenciar, tot pentru fapte de corupţie. Respectiva decizie a rămas în istoria instanţelor constănţene ca fiind cea mai aspră pedeapsă pentru fapte de corupţie pronunţată vreodată la Constanţa. Ca o paranteză, la Curtea de Apel, sentinţa de cinci ani cu executare a fost transformată de magistraţii instanţei de apel într-un an şi jumătate cu suspendare. Cazul lui Ciobanu se află în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Arestarea, la ora 15.00
Revenind însă la dosarul italianului cu groapa de gunoi din Năvodari, acesta a fost deferit instanţei de judecată prin rechizitoriul cu numărul 437/P/2011. El a fost acuzat de dare de mită, în timp ce soţia sa a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată, acuzaţii care s-au formulat şi faţă de persoana juridică deferită instanţei. Nu în ultimul rând, fostul primar Calapod va fi judecat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Este de menţionat, în ceea ce-l priveşte pe italianul Vincentelli, că acesta a fost trimis în judecată în stare de reţinere, în cursul zilei de ieri magistratul Teodor Viorel Gheroghe fiind chemat să se pronunţe asupra faptului dacă afaceristul italian poate sau nu să fie judecat în stare de libertate. Începută la ora 15.00, şedinţa în care s-a discutat arestarea preventivă a businessman-ului din Italia nu se terminase la închiderea ediţiei. Italianul a declarat că nu s-a sustras de la urmărirea penală, ci a fost plecat în concediu, lucru de care îi înştiinţase pe anchetatori. În proces, Vicentelli a fost reprezentat de avocaţii Ioana Focşa şi Nicolae Mihălică.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp