Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii fac spital la Năvodari

ro

22 Nov, 2008 03:45 1187 Marime text

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a anunţat aseară, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în urma demersurilor liberale privind construcţia unui spital orăşenesc la Năvodari, a fost primit avizul favorabil de principiu. Astfel, dacă va exista înţelegere în Consiliul Local (CL) Năvodari, iar discuţiile dintre administraţia publică locală şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Publice vor fi avansate, în doi ani, unitatea spitalicească ar putea fi funcţională. Spitalul ar urma să aibă 60 de paturi şi două secţii, urgenţă şi maternitate, la care se mai pot adăuga şi altele, în funcţie de fonduri şi de recomandările Autorităţii de Sănătate Publică. Urmează ca reprezentanţii primăriei oraşului să identifice suprafaţa de teren pe care s-ar putea ridica unitatea medicală, ţinând cont că trebuie respectate anumite normative sanitare. Astfel, pe lângă suprafaţa minimă de 6000 de mp, trebuie avut în vedere un excedent de 1000 – 15000 mp, precum şi amplasarea cu acces posibil la două căi de comunicaţie. Deputatul liberal constănţean şi-a exprimat convingerea că această construcţie poate demara anul viitor.

„Tinerii nu pot achiziţiona «locuinţe ieftine», de 500 euro mp“

Parlamentarul constănţean a mai iniţiat un proiect privind un studiu de oportunitate pentru construirea de blocuri ale căror unităţi locative ar fi pentru tineri. Cartierul ar urma să se numească „Năvodari I“, liberalii urmând să vină cu un proiect de hotărâre pentru ca CL să introducă în intravilanul Năvodariului un teren pe care administraţia locală să vină cu infrastructura. Pe acest teren, pe lângă blocuri tip ANL, ar urma să fie date şi loturi de teren pentru tinerii care vor şi au posibilităţi materiale de a-şi construi o casă, proiectele locuinţelor urmând a fi oferite în mod gratuit.

„Nu pot tinerii să-şi cumpere «locuinţe ieftine» cu 500 de euro mp“, a spus Dragomir, care a declarat că va susţine, în Parlament, alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru construcţia de blocuri ANL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii