Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO IPJ Constanța prezintă rezultatele din primul semestru al anului 2024

ro

26 Jul, 2024 10:07 311 Marime text


Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, a organizat astăzi, 26.07.2024, o conferinţă de presă, care are ca temă evaluarea activităţii, în semestrul I al anului 2024.
 

Încep prin a vă mulțumim pentru participare care a fost planificată de săptămâna trecută și ne propunem să ne întâlnim săptămânal pentru a vă prezenta activitatea sezonului estival. Vă voi prezenta activitățile și indicatorii de performanță în semestrul I 2024.

Participă adjuncții inspectoratului, domnul comisar șef Simion, directorul administrativ doamna Șerbănescu și șeful serviciului siguranței rutiere Munteanu George.

Începând cu 15 ianuarie 2024, a fost demarat proiectul pilot de reorganizare, eficientizare a activităților IPJ. Ca obiective ne am propus creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, asigurarea climatului mediului de afaceri, prevenirea criminalității organizate, asigurarea resurselor umane, mijloacelor necesare dezvoltării capacității operaționale.”, a declarat Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au prezentat atât structura instituției, cât și modul de organizare a activităților. 

Începând cu 15 ianuarie 2024, a fost demarat proiectul-pilot de reorganizare, de eficientizare a activităților IPJ Constanța. Ca și obiective, noi am propus creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prin protejarea persoanei și a patrimoniului, precum și pentru sporirea gradului de siguranță stradală, siguranța rutieră și a transporturilor, asigurarea climatului de legalitate al mediului de afaceri, prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției, contrafacerii de mărfuri, a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, precum și protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea criminalității organizate și transfrontraliere, destructurarea grupărilor infracționale și, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale ale inspectoratului”, a transmis șeful IPJ Constanța, Dumitru Bîltag.

Structura IPJ Constanța, la nivel județean, are 13 servicii, 6 birouri și 3 compartimente independente. De asemenea, 3 poliții municipale, 8 poliții orășenești, 9 secții de poliții urbane, 3 secții de poliții stațiuni, și 3 secții de poliții rurale.  De asemenea, avem înființate un număr de 70 de posturi de poliție.

În urma reorganizării IPJ Constanța, conceptual, au fost stabiliți 3 piloni de organizare și funcționare, pentru simplificarea mecanismelor de relaționare cu cetățenii și asigurarea unui flux unic, respectiv:

- Pilonul de ordine și siguranță publică;
- Pilonul de investigare a criminalității;
- Pilonul de suport.


„În ceea ce privesc resursele umane, facem precizarea că polițistul este principala resursă - un număr de 2260 de polițiști. Avem ocupate 1622: ofițeri - grad de ocupare 55%, agenți de poliție - grad de ocupare 75%, personal contractual - 82%.

Ca dinamică de personal, polițiștii care au fost mutați de la alte structuri - 182, polițiștii încadrați din școli sau veniți din alte unități de poliție - 133.”, a transmis conducerea IPJ Constanța.

Reprezentanții inspectoratului atrag atenția că instituția are personal tânăr, vârsta medie a polițiștilor fiind de 33,22 de ani, femeile-polițist reprezentând 18,86% din totalul polițiștilor. 

Conform cifrelor puse la dispoziție de IPJ Constanța, în prezent, totalul polițiștilor încadrați este de 1256 de bărbați și 292 de femei.
            

În VIDEO de mai jos puteți urmări declarațiile integrale, precum și rezultatele obținute în primul semestru al anului 2024

 
Citește și:
Structurile MAI, în acțiune pe litoral!
Autoritățile din Constanța prezintă rezultatele obținute în perioada sezonului estival! (LIVE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii