Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:48 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Sezonul estival 2022, la bilanț. Șefi de instituții și reprezentanți ai patronatelor din turism fac precizări (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Oct, 2022 12:44 1682 Marime text
Marți, 04 octombrie, în sala „Remus Opreanu“, au loc declarații de presă, în urma întâlnirii prilejuite de evaluarea activităților desfășurate în sezonul estival 2022.

La declarații sunt prezenți atât șefi de instituții, cât și reprezentanți ai patronatelor din turism.

Prefectul Silviu Coșa a spus ca lunile iunie, iulie și august au fost cu 7 la sută mai puțini turiști. A crescit cu 13 la sută prezența turiștilor în structuri neacreditate de tipul apartamente.

"S-a înregistrat o reducere a sejurului mediu. A fost de 3.8 zile pe turist. Fiecare dintre instituții au avut mii de acțiuni. Au fost mult mai multe avertismente și acțiuni preventive. Au fost acțiuni de îndrumare metodologică și de pregătire", a punctat prefectul Coșa. 



În continuarea evenimentului, ia cuvântul Colonelul Amarandei, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Colonelul Amarandei

„Voi prezenta sintetic câteva elemente de referință privind activitatea structurilor ISU Dobrogea pe timpul sezonului estival. Acestea au avut la bază planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne. Au fost stabilite principalele obiective care au asigurat un climat de siguranță la incendiu, informarea și educarea preventivă a educației. Pentru atingerea obiectivelor a fost necesară detașarea de personal și tehnică. Au fost operaționalizate 25 de puncte temporare. Ele au fost deservite atât de personalul propriu, cât și de cel venit în sprijin.

De asemenea, au fost detașate autospeciale de intervenție, ambulanțe, ambarcațiuni pentru mediul acvatic și autovehicule cu capacitate mărită de trecere pentru misiunile de salvare de pe plaje. Activitățile de prevenire s-au desfășurat cu sprijinul colegilor detașați din alte unități. Dacă e să cuantificam activitatea desfășurată de către inspectori, au fost efectuate 561 controale în urma cărora au fost aplicate 3.604 sancțiuni, din care 2.962 avertismente și 642  amenzi în cuantum de 1.148.000 lei“, a mai punctat col. Amarandei.


Ia cuvântul Constantin Adrian Glugă, inspector șef al IPJ Constanța. 
Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța

"Acest sezon estival s-a desfășurat conform planului MAI. În perioada 1 iunie - 18 septembrie este denumita generic sezon estival. A fost rulat și un plan special - LITORAL 2022 , pentru perioada 29 iunie-6 septembrie.

 Revenind la întreaga perioadă, as preciza faptul ca obiectivul general este sa fie asigurat un climat de ordine publică. Au fost folosite efectivele la capacitate maximă. S-a ajuns la o medie zilnică de 260 de polițiști implicați, cu  peste 120 de e mijlace tehnice.

Pe întreaga perioadă au fost aplicate peste 10.100 de sancțiuni rutiere si 8000 - pe legea 61/1991, ordine publică

 Numărul total de accidente rutiere grave a fost a mai mic decât anul trecut - 42 de accidente anul acest (47 anul trecut)

Au murit cu patru persoane mai mult decât anul trecut.S-a inregistrat o scadere la infracțiuni de 1.7 - 4.2 la sută. Infracțiunile de natură judiciara au scazut cu 19 la sută. Nu am înregistrat evenimente de mari violente. S-au înregistrat fapte de violența in familie, cu 5 ordine de protecție provizorie.



Ia cuvântul Cristina Schipor (DSP).


Cristina Schipor (DSP)

"DSP Constanța, prin serviciul de control, alături de inspectiri, au verificat diverse unități de cazare. 2.415 controale - 361 sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate 175 de amenzi în valoare de  716.500 si suspendarea activității la o tabară de copii și restaurant, a precizat Cristina Shipor. 

Ferencz Daniel Mihai, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța

Ia cuvântul Ferencz, IJJ Constanța.

"În acest an au fost efective de  96 de jandarmi in loc de peste 110 jandarmi față de anul trecut, deoarece există un deficit de personal. Cea mai mare creștere a fost la evenimentele culturale - au fost peste 80 de evenimente, față de 50 anul trecut.

 57 de acțiuni la cooperare au fost anul acesta, cu o scădere față de anul trecut. Au fost acțiuni preventive, am putut interacționa cu cetățenii - peste 100 anul acesta. 696 de misiuni în zona centrelor de refugiați și pe trasee de tranzit și 48 fapte caracter penal, față de 14 anul trecut. Creșterea este peste 200 la sută. 

 A luat cuvântul Uzun de la ABADL.

Hristu Uzun, ABALD

Suprafața de plajă s-a mărit cu 80 de hectare în Mamaia.


El a mai spus că au mai fost probleme cu algele.


"A fost un an productiv pentru alge. Mai ales în sudul litoralului."

El a mai spus că expiră multe contracte pe sectoare din Mamaia și vom vedea ce vom face mai departe. La Neptun, Saturn și Jupiter vor începe lucrările de înnisipare în primăvară. 


 Sunt cetățeni ucraineni care au dosare penale, printre care furt sau violență domestică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii