Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal -Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre (GALERIE FOTO)

ro

24 Nov, 2022 11:19 1887 Marime text

UPDATE 7 

Cristina Talmațchi le mulțumește pentru ajutor celor de la Facultatea de Istorie a UOC, Bibliotecii Județene și Liceului Tulcea. 

UPDATE 6 

Ia cuvântul Ana-Hamat Georgescu.
Ana-Hamat Georgescu

În cadrul acestui proiect avem câteva trasee. Astăzi vă vom prezenta traseul de pe țărmul Mării Negre.  Este vorba despre traseul de la Nessebar la Sulina.  Aceste trasee pot fi valorificate prin cooperare. Putem coopera și cu alte țări în afară de cele vecine și mă refer aici la state ca Turcia sau Grecia.

 

Ana-Hamat Georgescu prezintă harta traseului. 

Ana-Hamat concluzionează că suntem bogați cultural și istoric și trebuie să lucrăm împreună pentru valorificarea aspectelor respective. 

UPDATE 5 


Cristina Talmațchi prezintă web portalul ARHICUP, unde sunt adunate toate activitățile derulate de participanți. 

UPDATE 4 

În acest moment rulează filmul documentar. 

UPDATE 3 


Ia cuvântul Cristina Talmațchi.

Mulțumesc tuturor colegilor pentru contribuția adusă. Ne bucurăm că am ajuns la finalul proiectului. Valoarea totală a proiectului este de peste 500.000 de mii de euro.  O etapă a proiectului a fost achiziționarea stației 3D formată din scanner, dronă, PC-ul, laptopul și imprimantă. Alta este crearea site-ului web al proiectului. Site-ul funcționează din aprilie 2021.  Site-ul este disponibil atât în limba română și bulgară. O altă etapă a fost realizarea expoziției Cartografierea Mării Negre. O altă etapă a fost expediția științifică de la sfârșitul lunii iunie. În cadrul acestei activități a fost făcut și un film documentar.


UPDATE 2 

Aurel Mototolea ia cuvântul. 

 Ideea proiectului a fost generoasă. Primăria Nessebar a insistat ca noi să fim parteneri. Greul acestui proiect îi revine Cristinei Talmațchi


Aurel Mototolea

UPDATE 1 

Evenimentul începe

Astăzi, 24 noiembrie, la Hotel Continental Forum Constanța, în sala Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal (Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre) - ARHICUP. 

Proiectul este implementat de Municipiul Nessebar (Bulgaria) în parteneriat cu MINAC și Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în perioada 1 iunie 2020 - 30 noiembrie 2022. 

Obiectivul proiectului este de a promova turismul arheologic, istoric și cultural din regiunea de vest a Mării Negre, prin prezentarea bogatelor comori ale patrimoniului. 

În sala hotelului sunt invitați reprezentanți ai autorităților locale, ale comunităților științifice, ale mediului educațional și a sectorului turismului.

ARHICUP este finanțat prin programul "Joint Operational Programme for Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020" Axa prioritară 1.1.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul: dr. Aurel Mototolea, managerul MINAC, dr. Cristina Talmațchi, manager partener de proiect și dr. Ana Hamat-Georgescu, asistent manager partener de proiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii